Ingrediënten (2 personen)
- 200g volkoren rijst
- 1/2 komkommer
- 250g kikkererwten
- 1/2 rode ajuin
- 10 medjouldadels
- 50g amandelen
- 1 handje verse munt
- 1 handje verse platte peterselie
- 1 el Tahin
- 1/2 citroen
- Peper & zout
- Kurkuma
- Komijn
- Verse koriander (optioneel)
How to
- Verwarm de oven op 200°
- Spoel de rijst af in een vergiet.
- Zet een pot met water op en voeg de rijst toe.
- Neem een ovenschotel en verzamel de kikkererwten.
- Voeg peper, zout, komijn en kurkuma toe.
- Zet de ovenschotel met kikkererwten voor ongeveer 20 minuten in de oven.
- Neem een grote schaal.
- Rasp de komkommer en giet overtollig water weg.
- Snij de rode ajuin in hele dunne schijfjes. (gebruik eventueel een mandoline)
- Haal de pit uit de dadels en snij deze in kleine stukjes.
- Hak de amandelen grof en voeg deze toe.
- Neem nu een klein kommetje en doe hier één eetlepel tahin in samen met het sap van een halve citroen en 2 eetlepels water.
- Meng deze dressing tot een homogeen geheel.
- Wanneer de rijst klaar is spoel je deze af met koud water. Laat goed uitlekken.
- Voeg de rijst toe in de grote schaal samen met de ajuin, amandelen, gerapste komkommer en dadels.
- Voeg hierna ook de geroosterde kikkererwten, verse peterselie en verse munt toe.
- Werk af met de tahindressing en eventueel wat verse koriander.
- Smakelijk!
No Comments