Ingrediënten
- 100g glutenvrij havermoutmeel (havermout even in de blender = havermoutmeel!)
- 100g glutenvrije bloem (Bv. glutenvrije bloem van Schar.)
- 1 tl glutenvrije baking soda
- 1/2 sap van citroen
- 80g gesmolten kokosolie
- 2 el stevia
- 1 appel
- 100 ml plantaardige melk
- 1 tl kaneel
How to
- Verwarm de oven op 170°
- Maak je havermoutmeel. Stop de havermoutvlokken in de blender. Laat 1 minuten goed doormixen tot het meel is.
- Voeg het meel, de bloem, de baking soda, stevia, kaneel en het sap van de citroen samen.
- Meng alles even goed onder elkaar.
- Warm de 100ml plantaardige melk even op samen met de kokosolie.
- Voeg toe aan het droge mengel en mix het geheel even.
- Je zal een vast deeg krijgen. Het mag niet korrelig zijn. Moest dit wel het geval zijn voeg je nog wat extra melk toe.
- Neem een rechthoekige bakvorm, bekleed het met bakpapier en verspreid het deeg.
- Verwijder de schil van de appel en snij deze in kleine schijfjes.
- Steek de appeltjes achter elkaar in het deeg.
- Zet de cake in de voorverwarmde oven voor +- 55 minuten.
- Haal de cake uit de oven en laat nog even afkoelen.
- Smakelijk!!
2 Comments
Céline Van den Bossche
15 juli 2016 at 09:53Bedankt voor deze lekkere cake! Heb de variant met peren gemaakt.
Liesvandevelde
21 juli 2016 at 13:19Super idee! En dat is heel graag gedaan!