Ingredienten
- 160g cashewnoten
- 5 el citroensap
- 1 el olijfolie (goede kwaliteit)
- 1 tl lookpoeder (of half teentje verse look)
- 1 tl oregano
- 1 tl basilicum
- 1/2 tl dille
- snuifje zout & peper
- Enkele walnoten (voor de afwerking)
How to
- Laat de cashewnoten weken in water voor ongeveer 8uur lang. (’s nachts is het makkelijkste)
- Gooi de cashewnoten in een vergietje en spoel af. Laat ze grondig uitlekken.
- Voeg dan alle ingrediënten in de blender samen, buiten de walnoten.
- Laat 2 minuten goed doormixen zodat alle stukjes noot zijn verdwenen en je een smeuïg geheel krijgt.
- Rol het geheel in een bolletje en versier het met grof gesneden walnoten.
- Zet even in de frigo en laat het smaken!!
Opmerkingen
- Je kan deze makkelijke kaas ook gebruiken in warme gerechten. Het is echt HEER-LIJK. Het kan zo wat de ricotta vervangen in al je gerechten. Denk maar aan cannelloni met ricotta en spinazie. Hmmm.
- Deze kaas is smeuïg. Als je hem harder/brokkeliger wilt, laat je hem best even rusten in de frigo en zet je het erna nog even in de oven. Hoe langer in de oven, hoe korreliger.
No Comments