Dinner Lunch Sides

Lauwe Marokkaanse rijstsalade

marokkanse salade

Ingrediënten (2 personen)

  • 200g volkoren rijst
  • 1/2 komkommer
  • 250g kikkererwten
  • 1/2 rode ajuin
  • 10 medjouldadels
  • 50g amandelen
  • 1 handje verse munt
  • 1 handje verse platte peterselie
  • 1 el Tahin
  • 1/2 citroen
  • Peper & zout
  • Kurkuma
  • Komijn
  • Verse koriander (optioneel)

How to

  • Verwarm de oven op 200°
  • Spoel de rijst af in een vergiet.
  • Zet een pot met water op en voeg de rijst toe.
  • Neem een ovenschotel en verzamel de kikkererwten.
  • Voeg peper, zout, komijn en kurkuma toe.
  • Zet de ovenschotel met kikkererwten voor ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Neem een grote schaal.
  • Rasp de komkommer en giet overtollig water weg.
  • Snij de rode ajuin in hele dunne schijfjes. (gebruik eventueel een mandoline)
  • Haal de pit uit de dadels en snij deze in kleine stukjes.
  • Hak de amandelen grof en voeg deze toe.
  • Neem nu een klein kommetje en doe hier één eetlepel tahin in samen met het sap van een halve citroen en 2 eetlepels water.
  • Meng deze dressing tot een homogeen geheel.
  • Wanneer de rijst klaar is spoel je deze af met koud water. Laat goed uitlekken.
  • Voeg de rijst toe in de grote schaal samen met de ajuin, amandelen, gerapste komkommer en dadels.
  • Voeg hierna ook de geroosterde kikkererwten, verse peterselie en verse munt toe.
  • Werk af met de tahindressing en eventueel wat verse koriander.
  • Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply