Dinner

Risotto van Pompoen, champignons & truffel

riso

Ingrediënten (4 personen)

  • 1/2 butternut pompoen
  • 400g champignons (naar keuze)
  • 1 rode ajuin
  • 400g risotto rijst
  • Groentebouillon
  • Kurkuma
  • Peper & zout
  • Pijnboompitten
  • 1 granaatappel
  • Verse platte peterselie
  • Verse tijm
  • Olijfolie
  • Truffelolie
  • 1 teentje verse look

How to

  1. Verwarm de oven op 200°.
  2. Schil de pompoen en snij deze in kleine, gelijke blokjes.
  3. Schil de rode ajuin en snij deze in halve ringen.
  4. Verzamel de pompoen en rode ajuin in een ovenschaal. Voeg wat olijfolie, peper, zout en verse tijmtakjes toe.
  5. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200° voor 25 minuten.
  6. Neem een diepe pan en zet deze op het vuur.
  7. Voeg een scheutje olijfolie toe en een geperst teentje look.
  8. Laat de pan heet worden.
  9. Snij vervolgens de champignons in groffe stukken en voeg toe aan de diepe pan.
  10. Wanneer de champignons wat gegaard zijn voeg je de rijst toe en bak je deze even mee aan voor 2 minuutjes.
  11. Voeg nu geleidelijk aan de groentebouillon toe (Volg de instructies hiervoor op de verpakking)
  12. Wanneer de bouillon voor meer dan de helft in opgenomen door de rijst voegen we de pompoen toe. Deze mag hier en daar wat geplet worden. Dit maakt de risotto nog wat romiger.
  13. Voeg als laatste nog wat tijmtakjes, peper, zout, kurkuma en truffelolie toe naar smaak.
  14. Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder vetstof. Rooster ze tot ze lichtbruin worden en je de pitjes begint te ruiken.
  15. Neem de pitjes uit de granaatappel.
  16. Wanneer de rijst gaar is en een homogeen geheel vormt met de groenten. Serveer je het in een grote kom.
  17. Werk af met verse platte peterselie, de granaatappel & de geroosterde pijnboompitten.
  18. Als je wilt kan je dit ook nog serveren met een lekker blokje (lactosevrije) feta.
  19. Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply