Ingrediënten (6 rollen)
- 6 norivellen
- 4 (geraspte) wortels
- 1 grote avocado
- 80g ongekookte gierst
- Verse kurkumawortel (of poeder)
- 1 rode paprika
- 1 komkommer
- 50g kiemscheuten
- 100g hummus (200g kikkererwten, 5 el olijfolie, 1 citroen, 1,5 teentje knoflook, 1 el tahin, zout & peper)
How to
Gierst
- Weeg de gierst af.
- Verzamel de gierst in een pot samen met het dubbele aan water.
- Rasp ongeveer 2 cm kurkumawortel (of 1 theelepel) bij de gierst.
- Voeg wat peper en zout toe en laat ongeveer 20 minuten koken op een laag vuurtje
- Roer regelmatig.
Hummus
- Doe alle ingrediënten met 3 el water in de keukenmachine en mix glad!
- Kruid af naar smaak.
Groenten
- Schil de wortelen en rasp deze.
- Verwijder de schil van de avocado en snij de avocado in lange reepjes.
- Schil de komkommer & paprika en snij deze in dunne plakken.
Rollen
- Leg het noriblad op de sushimat met de ruwe kant naar boven.
- Bedek het middengedeelte (ongeveer 3 cm breed) met de gierst.
- Vervolgens bedek je drie vierde met het blad van de kiemscheuten.
- Voeg de wortel, paprika, komkommer & avocado toe bovenop de gierst in het midden van het blad.
- Smeer als laatste hummus aan de onder -en bovenkant van het norivel.
- Rol de sushi door het noriblad strak aan te duwen met de sushimat.
- Het uiteinde zou moeten plakken door de hummus.
- Snij de sushirol in gelijke stukken met een scherp mes nadat je het mes hebt ondergedompeld in heet water.
- Smakelijk!
No Comments