Dinner Lunch Sides

Norivellen met kurkuma gierst, hummus & kiemscheuten

sushi 1

Ingrediënten (6 rollen)

  • 6 norivellen
  • 4 (geraspte) wortels
  • 1 grote avocado
  • 80g ongekookte gierst
  • Verse kurkumawortel (of poeder)
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 50g kiemscheuten
  • 100g hummus (200g kikkererwten, 5 el olijfolie, 1 citroen, 1,5 teentje knoflook, 1 el tahin, zout & peper)

How to 

Gierst

  1. Weeg de gierst af.
  2. Verzamel de gierst in een pot samen met het dubbele aan water.
  3. Rasp ongeveer 2 cm kurkumawortel (of 1 theelepel) bij de gierst.
  4. Voeg wat peper en zout toe en laat ongeveer 20 minuten koken op een laag vuurtje
  5. Roer regelmatig.

Hummus

  1. Doe alle ingrediënten met 3 el water in de keukenmachine en mix glad!
  2. Kruid af naar smaak.

Groenten

  1. Schil de wortelen en rasp deze.
  2. Verwijder de schil van de avocado en snij de avocado in lange reepjes.
  3. Schil de komkommer & paprika en snij deze in dunne plakken.

Rollen

  1. Leg het noriblad op de sushimat met de ruwe kant naar boven.
  2. Bedek het middengedeelte (ongeveer 3 cm breed) met de gierst.
  3. Vervolgens bedek je drie vierde met het blad van de kiemscheuten.
  4. Voeg de wortel, paprika, komkommer & avocado toe bovenop de gierst in het midden van het blad.
  5. Smeer als laatste hummus aan de onder -en bovenkant van het norivel.
  6. Rol de sushi door het noriblad strak aan te duwen met de sushimat.
  7. Het uiteinde zou moeten plakken door de hummus.
  8. Snij de sushirol in gelijke stukken met een scherp mes nadat je het mes hebt ondergedompeld in heet water.
  9. Smakelijk!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply