Ingrediënten
- 70g pofmaïs
- 2 tl (geurloze) kokosolie
- 50g kokosbloesemsuiker
- scheutje water (ongeveer 30 ml)
- snuifje zout (mespunt)
How to
Popcorn
- Smelt een klein beetje kokosolie in een anti-aanbakpan.
- Voeg 3 korrels maïs toe.
- Wanneer deze beginnen poffen is de pan warm genoeg en kan je de rest toevoegen.
- Schud de maïs en de kokosolie eens goed door elkaar zodat ze allemaal blinken.
- Zet een deksel op de pan en laat alles poffen.
- Schud regelmatig met de pan zodat niets aanbrandt.
Karamel
- Voor de karamel nemen we een klein pannetje.
- Voeg hier de kokosbloesemsuiker, klein beetje zout, scheutje water en de kokosolie toe.
- Breng het geheel aan de kook en blijf voortdurend roeren!
- Na +/- 1 minuut zal je merken dat het geheel kleverig wordt en minder pruttelt. Van zodra al het water verdampt is voeg je de popcorn toe.
- Doe dit snel want de caramel zal snel afkoelen. Roer alles goed onder elkaar.
- Verdeel de popcorn op een bakplaat met bakpapier.
- Zet nu het geheel voor 2 minuten onder de grill.
- Blijf er voortdurend bij, want het kan snel aanbranden.
- Wanneer de suiker op de popcorn begint te pruttelen en donkerder te kleuren haal je het uit de oven.
- Enkele minuten afkoelen en dan …… smullen maar!
- Hmmmm. Smakelijk!
No Comments