Snacks Zoet

Salted caramel popcorn

IMG_0316

Ingrediënten

  • 70g pofmaïs
  • 2 tl (geurloze) kokosolie
  • 50g kokosbloesemsuiker
  • scheutje water (ongeveer 30 ml)
  • snuifje zout (mespunt)

How to

Popcorn

  1. Smelt een klein beetje kokosolie in een anti-aanbakpan.
  2. Voeg 3 korrels maïs toe.
  3. Wanneer deze beginnen poffen is de pan warm genoeg en kan je de rest toevoegen.
  4. Schud de maïs en de kokosolie eens goed door elkaar zodat ze allemaal blinken.
  5. Zet een deksel op de pan en laat alles poffen.
  6. Schud regelmatig met de pan zodat niets aanbrandt.

 

Karamel 

  1. Voor de karamel nemen we een klein pannetje.
  2. Voeg hier de kokosbloesemsuiker, klein beetje zout, scheutje water en de kokosolie toe.
  3. Breng het geheel aan de kook en blijf voortdurend roeren!
  4. Na +/- 1 minuut zal je merken dat het geheel kleverig wordt en minder pruttelt. Van zodra al het water verdampt is voeg je de popcorn toe.
  5. Doe dit snel want de caramel zal snel afkoelen. Roer alles goed onder elkaar.
  6. Verdeel de popcorn op een bakplaat met bakpapier.
  7. Zet nu het geheel voor 2 minuten onder de grill.
  8. Blijf er voortdurend bij, want het kan snel aanbranden.
  9. Wanneer de suiker op de popcorn begint te pruttelen en donkerder te kleuren haal je het uit de oven.
  10. Enkele minuten afkoelen en dan …… smullen maar!
  11. Hmmmm. Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply