Ingrediënten (2 personen)
- 2 rode bieten
- 2 gele bieten
- 2 bloedappelsienen
- Hand vol verse tuinkers
- Amandelschilfers
- 2 el koolzaadolie
- 2 el rijstsiroop
- 1 tl mosterd
- 1/4 sap van citroen
- scheutje kokosolie
How to
- Verwarm de oven op 180°.
- Schil de bieten en snij ze in dunne, gelijke schijven.
- Verdeel ze in een ovenschaal en besprenkel het geheel met een beetje (geurloze) kokosolie.
- Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. (afhankelijk van hoe dik je de bietjes hebt gesneden)
- Schil de bloedappelsien tot heel de schil (inclusief het witte gedeelte) er af is.
- Wanneer je enkel het vruchtvlees hebt snij je de bloedappelsien in kleine schijfjes.
- Maak nu de dressing. Meng de rijstsiroop, de mosterd, het citroensap en de koolzaadolie tot een homogeen geheel.
- Wanneer de bietjes klaar zijn verdeel je ze afwisselend op een bord met telkens een schijfje bloedappelsien ertussen.
- Maak het bordje af met de dressing, amandelschilfers en verse tuinkers.
- Een lekker fris slaatje dat perfect is als lunch!
- Smakelijk!
No Comments