Lunch Sla

Bietensalade met bloedappelsien

biet

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 rode bieten
  • 2 gele bieten
  • 2 bloedappelsienen
  • Hand vol verse tuinkers
  • Amandelschilfers
  • 2 el koolzaadolie
  • 2 el rijstsiroop
  • 1 tl mosterd
  • 1/4 sap van citroen
  • scheutje kokosolie

How to 

  1. Verwarm de oven op 180°.
  2. Schil de bieten en snij ze in dunne, gelijke schijven.
  3. Verdeel ze in een ovenschaal en besprenkel het geheel met een beetje (geurloze) kokosolie.
  4. Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. (afhankelijk van hoe dik je de bietjes hebt gesneden)
  5. Schil de bloedappelsien tot heel de schil (inclusief het witte gedeelte) er af is.
  6. Wanneer je enkel het vruchtvlees hebt snij je de bloedappelsien in kleine schijfjes.
  7. Maak nu de dressing. Meng de rijstsiroop, de mosterd, het citroensap en de koolzaadolie tot een homogeen geheel.
  8. Wanneer de bietjes klaar zijn verdeel je ze afwisselend op een bord met telkens een schijfje bloedappelsien ertussen.
  9. Maak het bordje af met de dressing, amandelschilfers en verse tuinkers.
  10. Een lekker fris slaatje dat perfect is als lunch!
  11. Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply