Zoet

Vegan peanut butter cheesecake met chocoladetopping & zoute macadamiakorst

pindakaas-taart

Ingrediënten (Springvorm doorsnede 27cm)

Bodem

  • 200g macadamianoten
  • 100g cashewnoten
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 3 eetlepels ahornsiroop (of agavesiroop)
  • 2 tl vanille-extract

Cheesecakevulling

  • 220g kokosolie
  • 360g cashews
  • 100g pindakaas
  • 210ml ahornsiroop

Cheesecaketopping

  • Handje pindanoten
  • 150g donkere chocolade

How to 

  1. Doe de macadamia -en cashewnoten in een foodprocessor en maal het tot een grof meel. (Er mogen nog stukjes in zitten)
  2. Smelt de kokosolie en voeg deze toe samen met de vanille en ahornsiroop. Mix nogmaals.
  3. Neem een springvorm met doorsnede 27 cm en verdeel de bodem gelijknamig zodat de korst ongeveer overal even hoog is.
  4. Wanneer de bodem klaar is mag je deze even in de frigo zetten.
  5. Voor de vulling gaan we eerst de cashewnoten malen tot een heel fijn meel.
  6. Smelt de kokosolie en voeg deze toe, samen met de rest van de ingrediënten.
  7. Meng het geheel kort tot een homogeen geheel.
  8. Giet de vulling over de bodem en plaats de taart voor minstens 4 uur in de frigo.
  9. Wanneer de cheesecake hard geworden is kan je aan de topping beginnen.
  10. Smelt de chocolade au bain marie. Neem een vorm en laat je innerlijke kunstenaar maar eens los.
  11. Neem enkele pindanoten en snij of klop deze fijn.
  12. Verdeel deze op de taart en we zijn klaar!
  13. Hmmmmm, snickers in a pie? Yes please!
  14. Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply