Ingrediënten
- 1 bloemkool (1kg)
- 500g wortelen
- 2 grote rode ajuinen
- 1 zoete aardappel (200g)
- 3 stengels groene selder (150g)
- Verse koriander
- Verse peterselie
- 2 liter groentebouillon
- 500 ml kokosmelk
- 2 eetlepels chilivlokken
- 2 tl vers geraspte gember
- Zout (herbamare)
- 2 tl kurkuma
How to
- Neem een grote pot en voeg wat olijfolie of kokosolie toe.
- Snij de ajuinen in groffe stukken en voeg toe aan de pot. Laat deze al lichtjes aanstoven.
- Weeg en kuis al de rest van je groenten en voeg toe aan de pot.
- Laat het geheel ongeveer 10 minuten goed doorstoven. Roer regelmatig.
- Voeg nu 2 liter groentebouillon en 500ml kokosmelk toe.
- Kruid af met zout, kurkuma, chilivlokken en geraspte gember.
- Laat het geheel 20 minuten goed doorkoken.
- Kijk na of de groenten gaar zijn en mix het tot een homogeen geheel.
- Werk af met nog wat extra chili, verse koriander & peterselie.
- Smakelijk!
No Comments