Dinner Lunch Supersoep

Pikante creamy bloemkoolsoep met wortel, gember en kokos

bloemkoolsoep

IngrediΓ«nten

  • 1 bloemkool (1kg)
  • 500g wortelen
  • 2 grote rode ajuinen
  • 1 zoete aardappel (200g)
  • 3 stengels groene selder (150g)
  • Verse koriander
  • Verse peterselie
  • 2 liter groentebouillon
  • 500 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels chilivlokken
  • 2 tl vers geraspte gember
  • Zout (herbamare)
  • 2 tl kurkuma

How toΒ 

  1. Neem een grote pot en voeg wat olijfolie of kokosolie toe.
  2. Snij de ajuinen in groffe stukken en voeg toe aan de pot. Laat deze al lichtjes aanstoven.
  3. Weeg en kuis al de rest van je groenten en voeg toe aan de pot.
  4. Laat het geheel ongeveer 10 minuten goed doorstoven. Roer regelmatig.
  5. Voeg nu 2 liter groentebouillon en 500ml kokosmelk toe.
  6. Kruid af met zout, kurkuma, chilivlokken en geraspte gember.
  7. Laat het geheel 20 minuten goed doorkoken.
  8. Kijk na of de groenten gaar zijn en mix het tot een homogeen geheel.
  9. Werk af met nog wat extra chili, verse koriander & peterselie.
  10. Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply