Dinner Lunch Sides

4x gezonde vegetarische toasten

toast
  1. Spicy toast met hummus, avocado & yoghurt-look dressing
  2. Toast met champignon & truffelolie
  3. Toast met rode bietentapenade & cashewnoten
  4. Toast met harde geitenkaas, verse vijgen, balsamico & frambozenazijn

Spicy toast met hummus, avocado & yoghurt-look dressing

Ingrediënten

  • 1 dikke snede (spelt)brood
  • 70g hummus
  • 1/2 teentje look
  • 100g lactosevrije yoghurt
  • Peper & zout
  • 1/2 el chilivlokken
  • 1 el Hennepzaadjes

How to

  1. Giet de yoghurt in een kommetje
  2. Pers het half teentje look in de yoghurt en kruid af met zout en wat chilivlokken.
  3. Snij de avocado doormidden en verwijder de pit
  4. Schep vervolgens de helft van de avocado uit de schil met behulp van een grote lepel.
  5. Leg de avocado met de binnenzijde naar beneden en snij deze in dunne plakjes.
  6. Neem je snede speltbrood en smeer er een dikke laag hummus op.
  7.  Leg er vervolgens de schijfjes avocado bovenop.
  8. Werk af met de yoghurtdressing, chilivlokken & hennepzaadjes.

Toast met champignon & truffelolie

Ingrediënten

  1. Eén dikke snede (spelt)brood
  2. Biologische truffelolie
  3. Verse platte peterselie
  4. Peper & zout
  5. 150g paddenstoelen mengeling (Shimejo, beukenzwam, kastanjechampignon,..)
  6. Eén rode ajuin
  7. 1 tl kokosolie

How to

  1. Borstel de paddenstoelen schoon.
  2. Snij de rode ajuin in kleine stukjes.
  3. Neem een pan en voeg een heel klein beetje kokosolie toe.
  4.  Doe vervolgens de champignons en ajuin in de pan en laat stoven op een zacht vuurtje.
  5.  Voeg geleidelijk aan 2 tl truffelolie toe samen met wat peper en zout.
  6.  Laat het geheel stoven tot de paddenstoelen gaar zijn.
  7.  Was de peterselie en versnijd.
  8.  Neem je snede brood. Beleg met de truffel-champignons en werk af met de fijn gesneden platte peterselie.
  9.  Optioneel kan je nog wat verse truffel toevoegen.

Toast met rode bietentapenade & cashewnoten

Ingrediënten

  • 1 dikke snede (spelt)brood
  • 70g verse rode bieten
  • 30g biologische zachte geitenkaas
  • Verse bieslook
  • Peper & zout
  • 25g cashewnoten
  • Eén rode ajuin

How to

  1. Verwarm de oven op 200°
  2. Schil de rode bieten en snij deze in gelijke stukken.
  3. Snij de rode ajuin in kleine schijven en doe deze samen met de rode biet in een ovenschaal.
  4.  Kruid het geheel af met peper, zout en olijfolie.
  5.  Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40 minuten.
  6.  Wanneer de rode bieten gaar zijn doe je het geheel in een blender of gebruik je de staafmixer
  7.  Voeg de geitenkaas toe en kruid af met peper en zout (naar smaak)
  8.  Laat het blenden tot je een mooi homogeen geheel krijgt.
  9.  Snij de bieslook in kleine stukjes.
  10.  Snij ook de cashewnoten in kleine stukken.
  11.  Neem de snede speltbrood en besmeer rijkelijk met de rode bietentapenade.
  12. Werk af met verse bieslook & cashewnoten

Toast met harde geitenkaas, verse vijgen, balsamico & frambozenazijn

Ingrediënten

  • 1 dikke snede (spelt)brood
  • Enkele plakken harde geitenkaas
  • 1 verse vijg
  • Balsamingocrème
  • 1 tl frambozenazijn
  • Verse tijm

How to

  1. Snij de vijgen in kleine plakken.
  2. Verzamel deze in een kommetje en dompel onder in frambozenazijn.
  3.  Neem je snede speltbrood.
  4.  Beleg met de harde geitenkaas en schik hierop de gedrenkte vijgen.
  5.  Werk af met balsamicocrème en verse tijm.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply