- Spicy toast met hummus, avocado & yoghurt-look dressing
- Toast met champignon & truffelolie
- Toast met rode bietentapenade & cashewnoten
- Toast met harde geitenkaas, verse vijgen, balsamico & frambozenazijn
Spicy toast met hummus, avocado & yoghurt-look dressing
Ingrediënten
- 1 dikke snede (spelt)brood
- 70g hummus
- 1/2 teentje look
- 100g lactosevrije yoghurt
- Peper & zout
- 1/2 el chilivlokken
- 1 el Hennepzaadjes
How to
- Giet de yoghurt in een kommetje
- Pers het half teentje look in de yoghurt en kruid af met zout en wat chilivlokken.
- Snij de avocado doormidden en verwijder de pit
- Schep vervolgens de helft van de avocado uit de schil met behulp van een grote lepel.
- Leg de avocado met de binnenzijde naar beneden en snij deze in dunne plakjes.
- Neem je snede speltbrood en smeer er een dikke laag hummus op.
- Leg er vervolgens de schijfjes avocado bovenop.
- Werk af met de yoghurtdressing, chilivlokken & hennepzaadjes.
Toast met champignon & truffelolie
Ingrediënten
- Eén dikke snede (spelt)brood
- Biologische truffelolie
- Verse platte peterselie
- Peper & zout
- 150g paddenstoelen mengeling (Shimejo, beukenzwam, kastanjechampignon,..)
- Eén rode ajuin
- 1 tl kokosolie
How to
- Borstel de paddenstoelen schoon.
- Snij de rode ajuin in kleine stukjes.
- Neem een pan en voeg een heel klein beetje kokosolie toe.
- Doe vervolgens de champignons en ajuin in de pan en laat stoven op een zacht vuurtje.
- Voeg geleidelijk aan 2 tl truffelolie toe samen met wat peper en zout.
- Laat het geheel stoven tot de paddenstoelen gaar zijn.
- Was de peterselie en versnijd.
- Neem je snede brood. Beleg met de truffel-champignons en werk af met de fijn gesneden platte peterselie.
- Optioneel kan je nog wat verse truffel toevoegen.
Toast met rode bietentapenade & cashewnoten
Ingrediënten
- 1 dikke snede (spelt)brood
- 70g verse rode bieten
- 30g biologische zachte geitenkaas
- Verse bieslook
- Peper & zout
- 25g cashewnoten
- Eén rode ajuin
How to
- Verwarm de oven op 200°
- Schil de rode bieten en snij deze in gelijke stukken.
- Snij de rode ajuin in kleine schijven en doe deze samen met de rode biet in een ovenschaal.
- Kruid het geheel af met peper, zout en olijfolie.
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40 minuten.
- Wanneer de rode bieten gaar zijn doe je het geheel in een blender of gebruik je de staafmixer
- Voeg de geitenkaas toe en kruid af met peper en zout (naar smaak)
- Laat het blenden tot je een mooi homogeen geheel krijgt.
- Snij de bieslook in kleine stukjes.
- Snij ook de cashewnoten in kleine stukken.
- Neem de snede speltbrood en besmeer rijkelijk met de rode bietentapenade.
- Werk af met verse bieslook & cashewnoten
Toast met harde geitenkaas, verse vijgen, balsamico & frambozenazijn
Ingrediënten
- 1 dikke snede (spelt)brood
- Enkele plakken harde geitenkaas
- 1 verse vijg
- Balsamingocrème
- 1 tl frambozenazijn
- Verse tijm
How to
- Snij de vijgen in kleine plakken.
- Verzamel deze in een kommetje en dompel onder in frambozenazijn.
- Neem je snede speltbrood.
- Beleg met de harde geitenkaas en schik hierop de gedrenkte vijgen.
- Werk af met balsamicocrème en verse tijm.
No Comments