Ingrediënten (2 personen)
- 200g donkere rijst
- 150g (voorgekookte) biologische linzen
- 3 tl biologische ahornsiroop
- 100 ml kokosmelk
- 200g tofu
- ½ komkommer
- 100g (lactosevrije) yoghurt
- 1 grote zoete aardappel
- 2 tl chilivlokken
- 1 tl kurkuma
- Peper & Zout
- Sesamzaadjes
- Provençaalse kruiden
- Appelazijn
- Kokosolie
- Olijfolie
How to
- Verwarm de oven op 200°.
- Snij de zoete aardappel in dunne plakken en verzamel deze in een ovenschaal.
- Kruid de zoete aardappel af met olijfolie, peper, zout en Provençaalse kruiden.
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 35 minuten.
- Zet een pot met water op het vuur.
- Voeg de rijst toe en laat het geheel koken volgens de aanbevolen tijd.
- Snij de tofu in gelijke blokjes.
- Neem een pan en voeg een beetje kokosolie toe.
- Bak de tofu op een hard vuur voor ongeveer 1 minuutje.
- Voeg de kokosmelk, chilivlokken, kurkuma en ahornsiroop toe.
- Laat het geheel even uitkoken op een middelmatig vuurtje voor ongeveer 3 minuten.
- Zet het geheel even aan de kant in een potje en warm de linzen op in dezelfde pan van de tofu voor ongeveer 2 minuten.
- Snij de komkommer in hele dunne schijven. Voeg een beetje chili, zout en appelazijn toe. (naar smaak)
- Neem nu twee kommetjes en vul deze met de gekookte rijst.
- Vervolgens schikken we de tofu, de komkommer, de zoete aardappel en de yoghurt in het kommetje
- Werk af met sesamzaadjes en eventueel nog enkele chiliflakes.
- Smakelijk!
1 Comment
MolinaroKi
3 januari 2017 at 14:59http://0daymusic.org
Wow, stunning website. Thnx …