Dinner

Spicy tofu bowl met linzen & kokos

buddha

Ingrediënten (2 personen)

  • 200g donkere rijst
  • 150g (voorgekookte) biologische linzen
  • 3 tl biologische ahornsiroop
  • 100 ml kokosmelk
  • 200g tofu
  • ½ komkommer
  • 100g (lactosevrije) yoghurt
  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 tl chilivlokken
  • 1 tl kurkuma
  • Peper & Zout
  • Sesamzaadjes
  • Provençaalse kruiden
  • Appelazijn
  • Kokosolie
  • Olijfolie

How to

  1. Verwarm de oven op 200°.
  2. Snij de zoete aardappel in dunne plakken en verzamel deze in een ovenschaal.
  3. Kruid de zoete aardappel af met olijfolie, peper, zout en Provençaalse kruiden.
  4. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 35 minuten.
  5. Zet een pot met water op het vuur.
  6. Voeg de rijst toe en laat het geheel koken volgens de aanbevolen tijd.
  7. Snij de tofu in gelijke blokjes.
  8. Neem een pan en voeg een beetje kokosolie toe.
  9. Bak de tofu op een hard vuur voor ongeveer 1 minuutje.
  10. Voeg de kokosmelk, chilivlokken, kurkuma en ahornsiroop toe.
  11. Laat het geheel even uitkoken op een middelmatig vuurtje voor ongeveer 3 minuten.
  12. Zet het geheel even aan de kant in een potje en warm de linzen op in dezelfde pan van de tofu voor ongeveer 2 minuten.
  13. Snij de komkommer in hele dunne schijven. Voeg een beetje chili, zout en appelazijn toe. (naar smaak)
  14. Neem nu twee kommetjes en vul deze met de gekookte rijst.
  15. Vervolgens schikken we de tofu, de komkommer, de zoete aardappel en de yoghurt in het kommetje
  16. Werk af met sesamzaadjes en eventueel nog enkele chiliflakes.
  17. Smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    MolinaroKi
    3 januari 2017 at 14:59

    http://0daymusic.org

    Wow, stunning website. Thnx …

  • Leave a Reply