Dinner

Cannelloni van groene kool met linzenvulling & tomatensaus

groene-kool

Ingrediënten (2 personen)

  • 6 grote bladeren groene kool
  • 100g rode linzen
  • 125g rijst
  • 4 tomaten
  • 1 grote wortel
  • 1/4 tl Kaneel
  • Peper & zout
  • 1/4 tl gember (poeder of vers)
  • 1/2 tl paprikakruiden
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl komijn
  • Stevia
  • 1 rode ajuin
  • 50 cl passata

How to 

  1. Verwarm de oven op 200°
  2. Zet twee potten met water op het vuur. Eèn voor de rijst en één grote pot voor de groene kool.
  3. Snij de rode ajuin en de worteltjes in blokjes. Laat deze even aanstoven met een beetje olijfolie.
  4. Snij de vier tomaten in blokjes en voeg ze toe samen met water zodat het geheel onder staat.
  5. Voeg alle kruiden toe: paprika, kurkuma, komijn, kaneel, gember, peper en zout.
  6. Zet een deksel op het geheel en laat even garen voor ongeveer 5 minuutjes.
  7. Spoel de linzen af alvorens gebruik en voeg ze dan toe aan het geheel.
  8. Plaats het deksel er terug op en laat nog garen voor 10 minuutjes.
  9. Plaats de rijst in het kokend water.
  10. Verwijder zes bladeren van de groene kool. Was deze goed en voeg toe aan het kokend water.
  11. Laat de groene kool koken voor ongeveer 10 minuten en zet een bordje op het geheel zodat alles zeker onder water staat.
  12. Wanneer de rijst gaar is voeg je deze toe aan het de linzen zodat het geheel een heerlijk aroma krijgt.
  13. Wanneer de groene kool gaar is haal je ze uit het water en dep je ze af met een handdoek.
  14. Neem nu een snijplak leg er een handdoek over en leg je één groen koolblad klaar voor te vullen.
  15. Neem ongeveer 3 soeplepels linzenvulling en leg het in het midden vanonder met plaats aan de linker -en rechterkant en onderaan.
  16. Plooi vervolgens de linker -en rechterkant over het geheel naar het midden toe.
  17. Neem dan de onderkant en rol deze over het geheel tot dat je een mooi rolletje krijgt.
  18. Je kan eventueel een tandenstoker gebruiken om het geheel bij elkaar te houden moest dit nodig zijn.
  19. Verzamel de 6 rolletjes in een ovenschaal.
  20. Neem nu de pan waar je de linzenvulling hebt gemaakt en voeg de tomatenpassata toe.
  21. Kruid enkel af met peper, zout en een klein beetje stevia.
  22. Voeg de saus toe aan de ovenschotel en plaats het in de oven voor ongeveer 10 minuutjes.
  23. Je kan eventueel nog kaas toevoegen als je dat zelf wilt.
  24. Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply