Ingrediënten (2 personen)
- 6 grote bladeren groene kool
- 100g rode linzen
- 125g rijst
- 4 tomaten
- 1 grote wortel
- 1/4 tl Kaneel
- Peper & zout
- 1/4 tl gember (poeder of vers)
- 1/2 tl paprikakruiden
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl komijn
- Stevia
- 1 rode ajuin
- 50 cl passata
How to
- Verwarm de oven op 200°
- Zet twee potten met water op het vuur. Eèn voor de rijst en één grote pot voor de groene kool.
- Snij de rode ajuin en de worteltjes in blokjes. Laat deze even aanstoven met een beetje olijfolie.
- Snij de vier tomaten in blokjes en voeg ze toe samen met water zodat het geheel onder staat.
- Voeg alle kruiden toe: paprika, kurkuma, komijn, kaneel, gember, peper en zout.
- Zet een deksel op het geheel en laat even garen voor ongeveer 5 minuutjes.
- Spoel de linzen af alvorens gebruik en voeg ze dan toe aan het geheel.
- Plaats het deksel er terug op en laat nog garen voor 10 minuutjes.
- Plaats de rijst in het kokend water.
- Verwijder zes bladeren van de groene kool. Was deze goed en voeg toe aan het kokend water.
- Laat de groene kool koken voor ongeveer 10 minuten en zet een bordje op het geheel zodat alles zeker onder water staat.
- Wanneer de rijst gaar is voeg je deze toe aan het de linzen zodat het geheel een heerlijk aroma krijgt.
- Wanneer de groene kool gaar is haal je ze uit het water en dep je ze af met een handdoek.
- Neem nu een snijplak leg er een handdoek over en leg je één groen koolblad klaar voor te vullen.
- Neem ongeveer 3 soeplepels linzenvulling en leg het in het midden vanonder met plaats aan de linker -en rechterkant en onderaan.
- Plooi vervolgens de linker -en rechterkant over het geheel naar het midden toe.
- Neem dan de onderkant en rol deze over het geheel tot dat je een mooi rolletje krijgt.
- Je kan eventueel een tandenstoker gebruiken om het geheel bij elkaar te houden moest dit nodig zijn.
- Verzamel de 6 rolletjes in een ovenschaal.
- Neem nu de pan waar je de linzenvulling hebt gemaakt en voeg de tomatenpassata toe.
- Kruid enkel af met peper, zout en een klein beetje stevia.
- Voeg de saus toe aan de ovenschotel en plaats het in de oven voor ongeveer 10 minuutjes.
- Je kan eventueel nog kaas toevoegen als je dat zelf wilt.
- Smakelijk!
No Comments