Ingrediënten
- 5 grote zoete aardappelen
- 2 rode ajuinen
- 1 plakje feta
- 4 stengels lente-ui
- Peper & zout
- Olijfolie
- Provençaalse kruiden
- Verse tijmtakjes
How to
- Verwarm de oven op 200°.
- Neem een ovenschaal.
- Schil de aardappel en snij deze in stukken van gelijke grote. Voeg toe aan de ovenschotel.
- Neem de rode ajuinen, snij deze ringen en voeg toe aan de ovenschotel.
- Besprenkel het geheel met een goede scheut olijfolie.
- Kruid af met peper, zout, verse tijmtakjes en véél Provençaalse kruiden.
- Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven voor 25 minuten.
- Snij ondertussen de lente-ui in kleine rondjes.
- Na 25 minuten voeg je de lente-ui toe aan de ovenschotel samen met de feta. (die je met je handen kan afbrokkelen)
- Meng alles goed onder elkaar.
- Zet het geheel nog voor 10 minuutjes in de oven.
- Afhankelijk van de grote van de stukken aardappel kan de gaartijd korter of langer zijn. Controleer af en toe met een vork of ze al dan niet gaar zijn.
- Wanneer de zoete aardappels gaar zijn neem je de ovenschotel uit de oven en serveer met een lekker fris slaatje of als bijgerecht bij de barbecue bijvoorbeeld.
- Smakelijk!
Opmerkingen
- Om het geheel nog frisser te maken kan je altijd nog wat extra granaatappelpitjes toevoegen op het einde.
No Comments