Sides

Geroosterde zoete aardappel met feta & lente-ui

zoete aardappel

Ingrediënten

  • 5 grote zoete aardappelen
  • 2 rode ajuinen
  • 1 plakje feta
  • 4 stengels lente-ui
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • Verse tijmtakjes

How to

  1.  Verwarm de oven op 200°.
  2. Neem een ovenschaal.
  3. Schil de aardappel en snij deze in stukken van gelijke grote. Voeg toe aan de ovenschotel.
  4. Neem de rode ajuinen, snij deze ringen en voeg toe aan de ovenschotel.
  5. Besprenkel het geheel met een goede scheut olijfolie.
  6. Kruid af met peper, zout, verse tijmtakjes en véél Provençaalse kruiden.
  7. Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven voor 25 minuten.
  8. Snij ondertussen de lente-ui in kleine rondjes.
  9. Na 25 minuten voeg je de lente-ui toe aan de ovenschotel samen met de feta. (die je met je handen kan afbrokkelen)
  10. Meng alles goed onder elkaar.
  11. Zet het geheel nog voor 10 minuutjes in de oven.
  12. Afhankelijk van de grote van de stukken aardappel kan de gaartijd korter of langer zijn. Controleer af en toe met een vork of ze al dan niet gaar zijn.
  13. Wanneer de zoete aardappels gaar zijn neem je de ovenschotel uit de oven en serveer met een lekker fris slaatje of als bijgerecht bij de barbecue bijvoorbeeld.
  14. Smakelijk!

Opmerkingen

  • Om het geheel nog frisser te maken kan je altijd nog wat extra granaatappelpitjes toevoegen op het einde.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply