Goeiemorgen! Zoet

Rabarber-aardbeien crumble bars met havermout

rabarber

Ingrediënten

  • 100g (glutenvrije) havermout
  • 100g (glutenvrije) havermoutmeel (havermout in de blender = meel!)
  • 50g kokosbloesemsuiker
  • 90g kokosolie
  • 2 tl (glutenvrije) bakpoeder
  • 100g rabarber
  • 100g aardbeien
  • 1 sap van citroen
  • 1/2 el stevia
  • 1 el tapioca ( of cornstarch of arrowroot)

How to 

  1. Verwarm de oven op 180°.
  2. Meng de havermout, het havermoutmeel, suiker en bakpoeder in een kom.
  3. Smelt de kokosolie en voeg deze toe.
  4. Neem een vierkante ovenschotel van ongeveer 20 x 20.
  5. Bekleed de ovenschotel met een bakpapier en giet vervolgens een deel van het havermoutmengsel in de ovenschotel.
  6. Druk het beslag goed aan en zet de ovenschotel  in de voorverwarmde oven voor 10 minuutjes.
  7. Na 10 minuutjes haal je het geheel uit de oven en laat je het afkoelen voor 10 minuten.
  8. Snij de rabarber en de aardbeien.
  9. Voeg deze samen in een kookpotje met het sap van de citroen, tapioca en de 1/2 eetlepel stevia.
  10. Laat op een zacht vuurtje pruttelen tot al het fruit papperig wordt.
  11. Meng regelmatig zodat het niet aanbakt. Zet eventueel in het begin even een deksel op de kookpot.
  12. Wanneer de havermout is afgekoeld strijk je de fruitcompote er gelijkmatig over en voeg je daarbovenop de rest van de crumble toe.
  13. Zet nu nogmaals het geheel voor 25 minuten in de oven.
  14. Wanneer het klaar is laat je het eerst afkoelen alvorens te serveren.
  15. Voor een nog krokantere versie kan je het geheel verder laten afkoelen in de frigo.
  16. Heerlijk als dessert of als ontbijt!
  17. Smakelijk!

Opmerkingen

  • Tapioca is een hoofdzakelijk smaakloos zetmeelrijk ingrediënt, gemaakt van bewerkte en gedroogde cassavewortel (maniokwortel) en wordt gebruikt bij het koken. Het wordt verwerkt in dunne vlokken, of meer gebruikelijk in kleine harde witte korrels of “parels”, die gedrenkt moeten worden voor gebruik. Maniokbloem (tapiocabloem) wordt vaak gebruikt als bindmiddel in voedsel en het wordt ook gebruikt als bindmiddel voor geneesmiddeltabletten. Tapiocabloem is glutenvrij en daardoor geschikt voor mensen met coeliakie. ‘

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Siobhan
    21 juni 2016 at 20:53

    Yu-umm! Ga ik heel snel eens maken, klinkt heerlijk!

  • Leave a Reply