Dinner Lunch Sides Sla

Kleurrijke quinoasalade met spinazie & zoete aardappel

13473749_10208623974810771_2143155270_n

Ingrediënten (2 personen)

  • 150g quinoa
  • 5 handen verse spinazie
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 rode ajuin
  • 1 granaatappel
  • 2 handen walnoten
  • 2 el balsamico
  • 2 el koolzaadolie
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 tl agavesiroop
  • Pompoenpitjes, hennepzaadjes.. (optionoeel)
  • Provençaalse kruiden
  • Peper & zout

How to 

  1. Verwarm de oven op 200°.
  2. Zet een pot met water op het vuur.
  3. Schil de zoete aardappel en snij deze in stukjes.
  4. Schil de rode ajuin en snij deze in ringen.
  5. Verzamel de zoete aardappel en de ajuin in een ovenschaal samen met wat olijfolie, peper, zout & provençaalse kruiden.
  6. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 35 minuten. Roer af en toe.
  7. Wanneer je water kookt voeg je de quinoa toe. Afhankelijk van de quinoa laat je dit x-aantal minuten koken.
  8. Maak nu de dressing.
  9. Voeg alle ingrediënten samen (balsamico, koolzaadolie, dijonmosterd en agavesiroop) en meng het geheel tot de mosterd goed is opgelost.
  10. Neem de granaatappel. Snij deze in twee en pruts de pitjes uit de granaatappel. (Het kan ook helpen om met een houten lepel op de twee helften te kloppen. Maar je krijgt er jammer genoeg niet alles uit op deze manier.)
  11. Wanneer de quinoa klaar is neem je een diepe pan.
  12. Doe een beetje olijfolie in de pan samen met de quinoa en de spinazie en warm deze op.
  13. LET OP laat de spinazie in zijn’originele vorm’. We willen deze enkel wat opwarmen.  De spinazie hoeft helemaal niet te slinken.
  14. Kruid af met peper en zout.
  15. Wanneer dit geheel is opgewarmd kan je beginnen opdienen.
  16. Verzamel op een bord de quinoa met spinazie, leg er vervolgens de zoete aardappelblokjes met ui bovenop en werk af met de granaatappelpitjes, walnoten en de dressing.
  17. Hmmm! Smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Sabine de Bethune
    15 september 2016 at 12:42

    Heerlijk recept, heb het al tweemaal klaargemaakt, met succes! Dank voor die heerlijke en gezonde recepten.

  • Leave a Reply