Ingrediënten (2 personen)
- 200g Schotse zalmfilet
- 175 ml lactosevrije room (soya, rijstroom, kokosroom, andere lactosevrije room (vb: Dilea)
- 1/2 sap van citroen
- Peper & zout
- Dille
- 1,5 tl kurkuma
- 1 broccoli
- 3 stengels lente-ui
How to
- Verwarm de oven op 200°.
- Neem een ovenschaal en voeg de room, het citroensap, kurkuma, peper, zout en dille (naar smaak) toe.
- Meng het geheel tot een lekker geel sausje.
- Leg de zalmfilets in de ovenschaal en verdeel de saus over de zalm.
- Zet de zalm in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten.
- Neem de broccoli.
- Schil de stengels van de broccoliroosjes, was alles en verzamel ze in de blender.
- Laat de broccoli blenden tot een korrelig geheel.
- Snij de lente-ui in kleine ringen.
- Doe een beetje olijfolie in de pan, verzamel de broccolirijst en laat even garen met deksel.
- Na ongeveer 3 minuutjes voeg je de lente-ui toe samen met wat peper en zout.
- Laat het nog even garen.
- Controleer of de zalm gaar is. Meestal moet de saus even licht pruttelen.
- Serveer met eventueel nog een extra stukje citroen.
- Smakelijk!
2 Comments
Yvi
14 juni 2016 at 18:02Wauw! Dat ziet er heerlijk uit. En origineel. Gaan we zeker uittesten één van de komende weken! Bedankt voor het recept!
Liesvandevelde
14 juni 2016 at 21:25Dankjewel! Veel succes & smakelijk!