Dinner

Zalm met kurkuma uit de oven & broccolirijst

zalm

Ingrediënten (2 personen)

  • 200g Schotse zalmfilet
  • 175 ml lactosevrije room (soya, rijstroom, kokosroom, andere lactosevrije room (vb: Dilea)
  • 1/2 sap van citroen
  • Peper & zout
  • Dille
  • 1,5 tl kurkuma
  • 1 broccoli
  • 3 stengels lente-ui

How to

  1. Verwarm de oven op 200°.
  2. Neem een ovenschaal en voeg de room, het citroensap, kurkuma, peper, zout en dille (naar smaak) toe.
  3. Meng het geheel tot een lekker geel sausje.
  4. Leg de zalmfilets in de ovenschaal en verdeel de saus over de zalm.
  5. Zet de zalm in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten.
  6. Neem de broccoli.
  7. Schil de stengels van de broccoliroosjes, was alles en verzamel ze in de blender.
  8. Laat de broccoli blenden tot een korrelig geheel.
  9. Snij de lente-ui in kleine ringen.
  10. Doe een beetje olijfolie in de pan, verzamel de broccolirijst en laat even garen met deksel.
  11. Na ongeveer 3 minuutjes voeg je de lente-ui toe samen met wat peper en zout.
  12. Laat het nog even garen.
  13. Controleer of de zalm gaar is. Meestal moet de saus even licht pruttelen.
  14. Serveer met eventueel nog een extra stukje citroen.
  15. Smakelijk!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Yvi
    14 juni 2016 at 18:02

    Wauw! Dat ziet er heerlijk uit. En origineel. Gaan we zeker uittesten één van de komende weken! Bedankt voor het recept!

    • Reply
      Liesvandevelde
      14 juni 2016 at 21:25

      Dankjewel! Veel succes & smakelijk!

    Leave a Reply