Dinner

Pizza met kikkererwtenbodem

pizza

Ingrediënten (1 persoon)

  • 125g kikkererwtenmeel
  • 200ml water
  • Zout & peper
  • Groene kruiden

Topping naar keuze: 
(Voorbeelden)
– Tomatensaus, paprika, champignon, rode ajuin, look.
– Olijventapenade, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes, basilicum, mozzarella
– Bietentapenade, geitenkaas, rucola
– Tomatensaus, bonen, koriander, mais
-…

How to 

  1. Verwarm de oven op 180°
  2. Meng het meel en het water in de blender of met een klopper tot een mooi geheel.
  3. Kruid af met peper, zout en groene kruiden naar keuze.
  4. Neem een pan en laat een klein beetje kokosolie smelten.
  5. Voeg nu het deeg toe in de pan en zet het geheel op een zacht vuurtje.
  6. Wanneer de bovenkant niet meer vochtig is draai je het geheel voorzichtig om.
  7. Beide kanten mogen een krokant korstje hebben.
  8. Wanneer de bodem klaar is verzamel je deze op een bakpapier.
  9. Voeg nu je favoriete topping toe.
  10. Zet de pizza voor ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
  11. Smakelijk!

 

Opmerkingen

  • Kikkererwtenmeel is een lekkere glutenvrije optie om te bakken. Je kan dit meel vinden in de meeste natuurwinkels.
    (Voorbeelden: Bio-planet, Moedertje natuur, Exotic world..)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply