Ingrediënten (1 persoon)
- 125g kikkererwtenmeel
- 200ml water
- Zout & peper
- Groene kruiden
Topping naar keuze:
(Voorbeelden)
– Tomatensaus, paprika, champignon, rode ajuin, look.
– Olijventapenade, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes, basilicum, mozzarella
– Bietentapenade, geitenkaas, rucola
– Tomatensaus, bonen, koriander, mais
-…
How to
- Verwarm de oven op 180°
- Meng het meel en het water in de blender of met een klopper tot een mooi geheel.
- Kruid af met peper, zout en groene kruiden naar keuze.
- Neem een pan en laat een klein beetje kokosolie smelten.
- Voeg nu het deeg toe in de pan en zet het geheel op een zacht vuurtje.
- Wanneer de bovenkant niet meer vochtig is draai je het geheel voorzichtig om.
- Beide kanten mogen een krokant korstje hebben.
- Wanneer de bodem klaar is verzamel je deze op een bakpapier.
- Voeg nu je favoriete topping toe.
- Zet de pizza voor ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
- Smakelijk!
Opmerkingen
- Kikkererwtenmeel is een lekkere glutenvrije optie om te bakken. Je kan dit meel vinden in de meeste natuurwinkels.
(Voorbeelden: Bio-planet, Moedertje natuur, Exotic world..)
No Comments