Ingrediënten (2 personen)
- 1 courgette
- 1 grote tomaat
- 250g erwtjes (diepvries of vers)
- Handje verse muntblaadjes
- Pijnboompitten (optioneel)
- 250g fetakaas
- Peper & zout
- Olijfolie
How to
- Verwarm de oven voor op 180°
- Kook de erwtjes in zout water tot ze gaar zijn.
- Doe de erwtjes in een blender en voeg het handje munt toe (munt naar smaak. Proef af en toe)
- Kruid af met wat zout en peper.
- Snij de courgette in dunne schijven van ongeveer 1mm breed.
- Snij de tomaat ook in dunne schijfjes.
- Neem een kleine ovenschaal en bedek de bodem met courgette.
- Vervolgens voeg je een laagje erwtencrème, feta en een laagje tomaten toe.
- Herhaal dit 1 à 2 keer en eindig met de fetakaas een een scheut olijfolie.
- Kruid de laagjes goed af.
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 40 minuten.
- Prik met een vork in het geheel om te zien of de courgette gaar is. De gaartijd varieert afhankelijk van de dikte van de courgettes
- Serveer met wat extra pijnboompitjes en eventueel nog een fris slaatje.
- Smakelijk!
No Comments