Dinner

Courgette lasagne met erwtencrème, munt & feta

erwtenlasagne

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 courgette
  • 1 grote tomaat
  • 250g erwtjes (diepvries of vers)
  • Handje verse muntblaadjes
  • Pijnboompitten (optioneel)
  • 250g fetakaas
  • Peper & zout
  • Olijfolie

How to 

  1. Verwarm de oven voor op 180°
  2. Kook de erwtjes in zout water tot ze gaar zijn.
  3. Doe de erwtjes in een blender en voeg het handje munt toe (munt naar smaak. Proef af en toe)
  4. Kruid af met wat zout en peper.
  5. Snij de courgette in dunne schijven van ongeveer 1mm breed.
  6. Snij de tomaat ook in dunne schijfjes.
  7. Neem een kleine ovenschaal en bedek de bodem met courgette.
  8. Vervolgens voeg je een laagje erwtencrème, feta en een laagje tomaten toe.
  9. Herhaal dit 1 à 2 keer en eindig met de fetakaas een een scheut olijfolie.
  10. Kruid de laagjes goed af.
  11. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 40 minuten.
  12. Prik met een vork in het geheel om te zien of de courgette gaar is. De gaartijd varieert afhankelijk van de dikte van de courgettes
  13. Serveer met wat extra pijnboompitjes en eventueel nog een fris slaatje.
  14. Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply