Lunch Supersoep

Soep van geroosterde rode paprika & zoete aardappel met procençaalse kruiden

soep

Ingrediënten (1 persoon)

  • 2 paprika’s (170g)
  • 1/2 zoete aardappel (100g)
  • 1 rode ajuin
  • 250 ml groentenbouillon
  • Provençaalse kruiden
  • Peper & zout
  • Rood pepertje (optioneel)

How to

  1. Verwarm de oven op 200°.
  2. Schil de paprika en snij deze in stukken.
  3. Schil de zoete aardappel en snij deze ook in stukken.
  4. Verzamel de paprika en de aardappel in een ovenschaal.
  5. Voeg wat olijfolie, peper, zout en provençaalse kruiden toe.
  6. Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Snij de rode ajuin.
  8. Stoof deze aan op een zacht vuurtje met een klein beetje olijfolie.
  9. Wanneer de groentjes gaar zijn, neem je deze uit de oven en voeg je deze toe bij de ajuin.
  10. Stoof ze 1 à 2 minuutjes aan.
  11. Voeg het water toe.
  12. Laat het geheel even goed doorkoken.
  13. Mix het geheel en kruid af met peper, zout, provençaalse kruiden en als je het wat pikanter wilt kan je er nog een rood pepertjes aan toevoegen.
  14. Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply