Ingrediënten (2 personen)
- 300g glutenvrije pasta
- 1 rode ajuin
- 200g groene asperges
- 100g peulen (snijbonen)
- 120g erwten
- 100g zongedroogde tomaten
- 60ml olijfolie
- 100g rucola
- 1 teentje look
- 25g cashewnoten
How to
- Verwarm de oven op 200°.
- Neem een ovenplaat en bekleed deze met een bakpapier.
- Was de groene asperges. Snij deze vervolgens in vier stukken en verdeel ze samen met de ringen rode ajuin op de bakplaat met een klein beetje olijfolie, peper en zout.
- Zet de ovenplaat in de oven voor 15 minuten.
- Kook de pasta.
- Maak de pesto. Verzamel de rucola, olijfolie, het teentje look en de cashewnoten in de blender. Mix tot een mooi geheel. Kruid af met peper & zout indien nodig.
- Snij de peulen doormidden in de lengte.
- Neem een diepe pan en verwarm een beetje olijfolie. Voeg de peulen toe.
- Wanneer deze gaar zijn voeg je de gekookte pasta toe samen met een goede lepel pesto, de zongedroogde tomaten, de erwten en de geroosterde ajuin & asperges.
- Roer dit goed onder elkaar. Wanneer alles warm genoeg is, is de pasta klaar.
- Smakelijk!!
2 Comments
Sari
24 april 2016 at 09:29Echt overheerlijk!! Ik heb al meerdere dingen van uw blog gemaakt maar amai, dit was echt toppie!! Mijn buurman kwam eten en is, heel eerlijk, een beetje allergisch aan vegetarisch ? Maar zelfs hij was helemaal overtuigd. Goed gedaan Lies!
Sallad
24 april 2016 at 16:47Hej Sari, Heel erg bedankt! Leuk om te horen dat je veel uitprobeert en je de buurman dan toch hebt kunnen overtuigen met een vegetarische receptje. Groetjes!