Dinner

Lente pasta met groene asperges & rucolapesto

pasta spring

Ingrediënten (2 personen)

  • 300g glutenvrije pasta
  • 1 rode ajuin
  • 200g groene asperges
  • 100g peulen (snijbonen)
  • 120g erwten
  • 100g zongedroogde tomaten
  • 60ml olijfolie
  • 100g rucola
  • 1 teentje look
  • 25g cashewnoten

How to 

  1. Verwarm de oven op 200°.
  2. Neem een ovenplaat en bekleed deze met een bakpapier.
  3. Was de groene asperges. Snij deze vervolgens in vier stukken en verdeel ze samen met de ringen rode ajuin op de bakplaat met een klein beetje olijfolie, peper en zout.
  4. Zet de ovenplaat in de oven voor 15 minuten.
  5. Kook de pasta.
  6. Maak de pesto. Verzamel de rucola, olijfolie, het teentje look en de cashewnoten in de blender. Mix tot een mooi geheel. Kruid af met peper & zout indien nodig.
  7. Snij de peulen doormidden in de lengte.
  8. Neem een diepe pan en verwarm een beetje olijfolie. Voeg de peulen toe.
  9. Wanneer deze gaar zijn voeg je de gekookte pasta toe samen met een goede lepel pesto, de zongedroogde tomaten, de erwten en de geroosterde ajuin & asperges.
  10. Roer dit goed onder elkaar. Wanneer alles warm genoeg is, is de pasta klaar.
  11. Smakelijk!!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Sari
    24 april 2016 at 09:29

    Echt overheerlijk!! Ik heb al meerdere dingen van uw blog gemaakt maar amai, dit was echt toppie!! Mijn buurman kwam eten en is, heel eerlijk, een beetje allergisch aan vegetarisch ? Maar zelfs hij was helemaal overtuigd. Goed gedaan Lies!

    • Reply
      Sallad
      24 april 2016 at 16:47

      Hej Sari, Heel erg bedankt! Leuk om te horen dat je veel uitprobeert en je de buurman dan toch hebt kunnen overtuigen met een vegetarische receptje. Groetjes!

    Leave a Reply