Dinner Lunch

Rijst met kurkuma en gegrilde groenten

kurkuma rijst

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • Een hand vol snijbonen
  • 1 rode ajuin
  • 125g zilvervliesrijst
  • 500 ml groentebouillon
  • 1/2 tl kurkuma (vers/poeder)
  • Provençaalse kruiden
  • Peper/zout
  • 3 stengels lente-ui
  • Verse peterselie

How to 

  1. Kook de groentebouillon.
  2. Voeg vervolgens de zilvervliesrijst, kurkuma , peper en zout toe
  3. Laat het vocht van de bouillon uitkoken, indien de rijst nog niet gaar is, voeg dan wat extra bouillon toe.(Proef dus af en toe eens)
  4. Snij de groenten. Schil de twee paprika’s en snij deze in lange brede repen.
  5. Was de courgette en snij deze in schijven.
  6. De rode ajuin kan je in ringen snijden of in dikkere repen.
  7. Neem een grillpan. Kruid de groenten af met wat peper, zout en Provençaalse kruiden.
  8. Gril de groenten tot ze een bruin randje krijgen.
  9. Wanneer de rijst gaar is en de bouillon is uitgekookt, bak je de rijst nog even aan met de lente-uitjes en voeg je op het einde de verse peterselie toe.
  10. Smakelijk!

Opmerkingen

  • Als je geen grillpan hebt kan je de groenten ook altijd grillen in de oven! 
  • Zilvervliesrijst is een volkorenrijst met een nootachtige smaak en is veel voedzamer dan witte rijst. ‘Zilvervliesrijst is een zeer gezond natuurproduct. In zilvervliesrijst zit 67% meer vitamine B3 dan in witte rijst, 80% meer B1, 90% meer B6, 50% meer mangaan en fosfor en 60% meer ijzer. De witte rijstkorrel bevat helemaal geen vezels meer welke zo belangrijk zijn voor een goed spijsverteringsproces.’ 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply