Ingrediënten (2 personen)
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- Een hand vol snijbonen
- 1 rode ajuin
- 125g zilvervliesrijst
- 500 ml groentebouillon
- 1/2 tl kurkuma (vers/poeder)
- Provençaalse kruiden
- Peper/zout
- 3 stengels lente-ui
- Verse peterselie
How to
- Kook de groentebouillon.
- Voeg vervolgens de zilvervliesrijst, kurkuma , peper en zout toe
- Laat het vocht van de bouillon uitkoken, indien de rijst nog niet gaar is, voeg dan wat extra bouillon toe.(Proef dus af en toe eens)
- Snij de groenten. Schil de twee paprika’s en snij deze in lange brede repen.
- Was de courgette en snij deze in schijven.
- De rode ajuin kan je in ringen snijden of in dikkere repen.
- Neem een grillpan. Kruid de groenten af met wat peper, zout en Provençaalse kruiden.
- Gril de groenten tot ze een bruin randje krijgen.
- Wanneer de rijst gaar is en de bouillon is uitgekookt, bak je de rijst nog even aan met de lente-uitjes en voeg je op het einde de verse peterselie toe.
- Smakelijk!
Opmerkingen
- Als je geen grillpan hebt kan je de groenten ook altijd grillen in de oven!
- Zilvervliesrijst is een volkorenrijst met een nootachtige smaak en is veel voedzamer dan witte rijst. ‘Zilvervliesrijst is een zeer gezond natuurproduct. In zilvervliesrijst zit 67% meer vitamine B3 dan in witte rijst, 80% meer B1, 90% meer B6, 50% meer mangaan en fosfor en 60% meer ijzer. De witte rijstkorrel bevat helemaal geen vezels meer welke zo belangrijk zijn voor een goed spijsverteringsproces.’
No Comments