Ingrediënten (6 wafels)
- 70g glutenvrij havermoutmeel (havermout in de blender = havermoutmeel!)
- 70g glutenvrije bloem
- 2 lijnzaadeitjes (2tl gebroken lijnzaad + 6tl water)
- 50g gesmolten kokosolie
- 1 tl (wijnsteen)bakpoeder
- 1/2 tl bicarbonaat (glutenvrij)
- 1/4 sap van citroen
- 150 ml plantaardige melk
- 150 ml lauw water
- 2 tl stevia
- Kokosyoghurt (ik verkies COCO YOGU)
- Verse bessen
How to
- Maak de lijnzaadeitjes. Maal het lijnzaad en voeg het water toe. Zet even aan de kant tot er een vliesje op komt.
- Maak het havermoutmeel. Doe de havermout in een blender en mix enkele seconden tot je een mooi meel verkrijgt. Giet het meel in een grote kom.
- Voeg nu de andere bloem toe samen met de melk, het water, de stevia, de kokosolie, het bakpoeder, de bicarbonaat en het citroensap.
- Mix tot je een homogeen geheel krijgt.
- Zet het wafelijzer aan.
- Wanneer het opgewarmd is vet je beide kanten in met wat kokosolie.
- Verdeel het beslag op één zijde, sluit het wafelijzer en draai om.
- Laat de wafels op een redelijk hoge temperatuur ongeveer 8-10 minuten bakken.
- ! Niet stiekem gaan piepen tussendoor !
- Wanneer de wafels klaar zijn serveer je ze op een bord met wat kokosyoghurt en vers fruit.
- Hmmmm Smakelijk!
No Comments