Goeiemorgen! Snacks

Glutenvrije wafels met kokosyoghurt & bessen

wafel

Ingrediënten (6 wafels)

  • 70g glutenvrij havermoutmeel (havermout in de blender = havermoutmeel!)
  • 70g glutenvrije bloem
  • 2 lijnzaadeitjes (2tl gebroken lijnzaad + 6tl water)
  • 50g gesmolten kokosolie
  • 1 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • 1/2 tl bicarbonaat (glutenvrij)
  • 1/4 sap van citroen
  • 150 ml plantaardige melk
  • 150 ml lauw water
  • 2 tl stevia
  • Kokosyoghurt (ik verkies COCO YOGU)
  • Verse bessen

How to

  • Maak de lijnzaadeitjes. Maal het lijnzaad en voeg het water toe. Zet even aan de kant tot er een vliesje op komt.
  • Maak het havermoutmeel. Doe de havermout in een blender en mix enkele seconden tot je een mooi meel verkrijgt. Giet het meel in een grote kom.
  • Voeg nu de andere bloem toe samen met de melk, het water, de stevia, de kokosolie, het bakpoeder, de bicarbonaat en het citroensap.
  • Mix tot je een homogeen geheel krijgt.
  • Zet het wafelijzer aan.
  • Wanneer het opgewarmd is vet je beide kanten in met wat kokosolie.
  • Verdeel het beslag op één zijde, sluit het wafelijzer en draai om.
  • Laat de wafels op een redelijk hoge temperatuur ongeveer 8-10 minuten bakken.
  • ! Niet stiekem gaan piepen tussendoor !
  • Wanneer de wafels klaar zijn serveer je ze op een bord met wat kokosyoghurt en vers fruit.
  • Hmmmm Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply