Lunch Sides Superfood

Carpaccio van rode bieten met verfrissende dressing van cashewnoten en citroen

carpaccio

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 rode bieten
  • Provençaalse kruiden
  • 1 zoete appel
  • 100 ml koolzaadolie
  • 60g cashewnoten
  • 1/2 citroen
  • ruccola
  • peper & zout
  • lookpoeder

How to

  1. Laat de 60g cashewnoten minimum 2uur weken in water.
  2. Verwarm de oven op 180°.
  3. Snij de rode bietjes met de mandoline in flinterdunne plakjes en verzamel ze op een bakplaat met daarop een bakpapier.
  4. Smeer elk bietje in met een heel klein beetje olijfolie en kruid af met peper, zout en wat provençaalse kruiden.
  5. Laat de bietjes ongeveer 20 minuutjes garen afhankelijk van hun dikte. Kijk daarom regelmatig in de oven.
  6. Wanneer de cashewnoten even hebben geweekt doen we deze in de blender samen met sap van 1/2 citroen, 100 ml koolzaadolie, 1tl lookpoeder (optioneel) en wat peper en zout.
  7. Laat mixen tot je een homogeen geheel krijgt.
  8. Verwijder de schil en het klokkenhuis van de appel en snij ze vervolgens in dunne reepjes.
  9. Voor het bord te dresseren leggen we de plakjes rode biet mooi over elkaar in een ronde of rechthoek. Daarbovenop verdeel je wat rucola, de reepjes appels, wat noten naar keuze en last but not least de dressing.
  10. Heerlijk verfrissend lijkt me dat! Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply