Goeiemorgen! Zoet

Glutenvrije appelcake met kaneel

glutenvrije appelcake

Ingrediënten

  • 100g glutenvrij havermoutmeel (havermout even in de blender = havermoutmeel!)
  • 100g glutenvrije bloem (Bv. glutenvrije bloem van Schar.)
  • 1 tl glutenvrije baking soda
  • 1/2 sap van citroen
  • 80g gesmolten kokosolie
  • 2 el stevia
  • 1 appel
  • 100 ml plantaardige melk
  • 1 tl kaneel

How to

  1. Verwarm de oven op 170°
  2. Maak je havermoutmeel. Stop de havermoutvlokken in de blender. Laat 1 minuten goed doormixen tot het meel is.
  3. Voeg het meel, de bloem, de baking soda, stevia, kaneel en het sap van de citroen samen.
  4. Meng alles even goed onder elkaar.
  5. Warm de 100ml plantaardige melk even op samen met de kokosolie.
  6. Voeg toe aan het droge mengel en mix het geheel even.
  7. Je zal een vast deeg krijgen. Het mag niet korrelig zijn. Moest dit wel het geval zijn voeg je nog wat extra melk toe.
  8. Neem een rechthoekige bakvorm, bekleed het met bakpapier en verspreid het deeg.
  9. Verwijder de schil van de appel en snij deze in kleine schijfjes.
  10. Steek de appeltjes achter elkaar in het deeg.
  11. Zet de cake in de voorverwarmde oven voor +- 55 minuten.
  12. Haal de cake uit de oven en laat nog even afkoelen.
  13. Smakelijk!!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Céline Van den Bossche
    15 juli 2016 at 09:53

    Bedankt voor deze lekkere cake! Heb de variant met peren gemaakt.

    • Reply
      Liesvandevelde
      21 juli 2016 at 13:19

      Super idee! En dat is heel graag gedaan!

    Leave a Reply