Ingrediënten
- 300 g ongekookte quinoa
- 60 g chiazaad
- 250 ml water
- 60 ml olijfolie
- 1 tl (glutenvrije) bicarb soda
- 1/2 tl zout
- 1/2 citroen (sap)
- Groene kruiden (tijm, oregano, basilicum..)
- Zaden voor de topping (pompoenpitten, zonnebloempitten..)
How to
- Laat de quinoa een nacht weken in een grote kom met koud water.
- Laat ook de chiazaden een nacht weken in een kommetje met de helft van je water (125 ml).
- Zet de oven op 160°.
- Laat de quinoa goed uitlekken en voeg toe aan een foodprocessor.
- Vooraleer je de chiagelei kan toevoegen meng je best even goed door met een lepel.
- Voeg vervolgens de chiagelei, olijfolie, 125ml water, baking soda, zout, citroensap en groene kruiden naar keuze toe aan de foodprocessor.
- Laat 3 minuten doormixen.
- Het deeg moet een mooie boterachtige structuur krijgen met nog slechts enkele quinoa zaden erin.
- Neem een rechthoekige bakvorm en leg er een bakpapier in.
- Giet het deeg in de bakvorm en besprenkel het geheel met zaadjes zoals zonnebloempitjes en/of pompoenpitten.
- Zet het geheel in de oven voor 1u30min.
- Haal het brood uit de oven en laat het even afkoelen.
- Smakelijk!
Opmerkingen
- Inspiratie: https://www.thehealthychef.com
No Comments