Goeiemorgen! Lunch

Glutenvrij quinoa-chia brood

chia brood

Ingrediënten

  • 300 g ongekookte quinoa
  • 60 g chiazaad
  • 250 ml water
  • 60 ml olijfolie
  • 1 tl (glutenvrije) bicarb soda
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 citroen (sap)
  • Groene kruiden (tijm, oregano, basilicum..)
  • Zaden voor de topping (pompoenpitten, zonnebloempitten..)

How to

  1. Laat de quinoa een nacht weken in een grote kom met koud water.
  2. Laat ook de chiazaden een nacht weken in een kommetje met de helft van je water (125 ml).
  3. Zet de oven op 160°.
  4. Laat de quinoa goed uitlekken en voeg toe aan een foodprocessor.
  5. Vooraleer je de chiagelei kan toevoegen meng je best even goed door met een lepel.
  6. Voeg vervolgens de chiagelei, olijfolie, 125ml water, baking soda, zout, citroensap en groene kruiden naar keuze toe aan de foodprocessor.
  7. Laat 3 minuten doormixen.
  8. Het deeg moet een mooie boterachtige structuur krijgen met nog slechts enkele quinoa zaden erin.
  9. Neem een rechthoekige bakvorm en leg er een bakpapier in.
  10. Giet het deeg in de bakvorm en besprenkel het geheel met zaadjes zoals zonnebloempitjes en/of pompoenpitten.
  11. Zet het geheel in de oven voor 1u30min.
  12. Haal het brood uit de oven en laat het even afkoelen.
  13. Smakelijk!

Opmerkingen

  • Inspiratie: https://www.thehealthychef.com

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply