Dinner

Courgetti met avocado-spinaziepesto & oventomaatjes

courgetti

Ingrediënten (2 personen)

  • 4 à 5 courgetten
  • 1 bakje kerstomaatjes (verschillende kleuren zijn altijd leuker op het bord)
  • 2 avocado
  • 4 handen verse spinazie
  • 2 el pompoenpitjes
  • 2 teentjes look
  • 4 el olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • 1/2 citroen
  • 2 rode ajuinen
  • 2 handen verse basilicum

How to

  1. Verwarm de oven op 150°.
  2. Snij de kerstomaatjes doormidden en verzamel ze in een ovenschotel samen met wat olijfolie, provençaalse kruiden en peper.
  3. Zet de ovenschaal 20 minuutjes in de voorverwarmde oven.
  4. Neem een blender/foodprocessor/staafmixer met lange smalle pot. Voeg het vlees van de avocado toe samen met vier handen verse spinazie, twee eetlepels pompoenpitjes, twee teentjes look, vier eetlepels olijfolie, de verse basilicum en het sap van een halve citroen. Laat doormixen zodat je een mooi homogeen geheel krijgt.
  5. Als het geheel te droog is om door te mixen kan je gerust nog wat olijfolie of water toevoegen.
  6. Kruid goed af met peper en zout.
  7. Draai nu je courgetten in slierten.
  8. Snij de ajuinen in kleine stukken. Doe wat olijfolie in een grote (wok)pan en voeg hieraan de ui toe.
  9. Stoof de ajuinen aan tot ze redelijk zacht zijn. Voeg nu de slierten toe samen met wat groene kruiden (tijm, oregano..), peper en zout.
  10. Laat de slierten even aanstoven zodat ze warm worden. Wanneer ze warm zijn en beginnen krimpen voeg je de saus toe.
  11. Meng de saus goed onder de slierten zodat je een smeuïg geheel krijgt.
  12. Wanneer alles warm is kan je serveren samen met de warme tomaatjes,verse peterselie & wat geroosterde pijnboompitjes.
  13. Smakelijk!

 

Opmerkingen

  • Om groenteslierten te maken heb je verschillende toestellen op de markt. Het apparaat dat ik heb gebruikt is GEFU Spirelli Spiraalsnijder. Persoonlijk vind ik het handig om op te bergen en makkelijk in gebruik.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply