Dinner

Springrolls met boekweitnoedels & pikante mangodip

springrolls

Ingrediënten (10 springrolls)

  • 10 rijstvellen
  • 2 wortels
  • 1/2 komkommer
  • 3 lente-ui
  • 1 zoete aardappel
  • 1/2 avocado
  • 2 handen rode kool
  • Hennepzaadjes
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 100 gr boekweitnoedels (rijstnoedels kan ook)

Mangodip

  • 1/2 mango
  • 1/2 citroen
  • Snuifje zout
  • 1/2 tl currypoeder
  • koriander (optioneel)
  • Klein stukje chilipeper (afhankelijk hoe pikant je het wilt)

How to

  1. Verwarm de oven op 200° en zet een kookpot met water op het vuur.
  2. Eerst worden alle groenten voorbereidt:
    Snij de pijpajuin in kleine ringen en snij de wortelen, de komkommer, de avocado en de paprika’s in julienne. Verzamel op een bord.
  3. Schil vervolgens de zoete aardappel en snij in kleine reepjes. Leg in een vuurvaste schotel met een klein beetje olijfolie. Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuutjes.
  4. Snij nu de rode kool in smalle reepjes en gooi in een pan.  Laat even aanstoven in wat olijolie tot deze beetgaar zijn.. (Rode kool kan je ook rauw eten maar is dan moeilijker te verteren)
  5. Ondertussen zal het water al koken en kan je de noedels toevoegen met een beetje olijfolie.(volg de instructies op de verpakking)
  6. Vervolgens maken we de dipsaus;
    Verwijder de schil van de mango en gooi in de blender samen met het sap van de citroen, zout en currypoeder. Laat even goed doormixen tot je een homogene massa krijgt.
  7. Voeg eventueel het stukje rode peper & koriander toe in de blender en mix opnieuw.
  8. Nu gaan we vullen!
  9. Neem een dieper bord met wat warm water en een grote snijplank.
  10. Leg het rijstvel in het water en laat ongeveer 30 sec weken tot het zacht en doorzichtig wordt.
  11. Leg het rijstvel open op je snijplank.
  12. Leg de vulling in het midden van het rijstvel en laat ruimte links en rechts van de vulling.
  13. Met de vulling kan je variëren. (Noedels + …..)
  14. Vouw eerst de twee zijkanten naar het midden.
  15. Rol nu het vel over de vulling. Druk goed aan. Rol vervolgens verder door tot je een mooie rol krijgt.
  16. Serveer ze met de mangodip en strooi er wat extra hennepzaadjes over.
  17. Smakelijk!

 

Opmerkingen

  • Als je nog groenten over hebt kan gerust nog wat extra rollen en bewaren in de frigo voor de volgende dag als lunch bijvoorbeeld!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply