Dips Lunch

Vegan kaas met cashewnoten & groene kruiden

vegan kaas

Ingredienten

  • 160g cashewnoten
  • 5 el citroensap
  • 1 el olijfolie (goede kwaliteit)
  • 1 tl lookpoeder (of half teentje verse look)
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 1/2 tl dille
  • snuifje zout & peper
  • Enkele walnoten (voor de afwerking)

How to

  1. Laat de cashewnoten weken in water voor ongeveer 8uur lang. (’s nachts is het makkelijkste)
  2. Gooi de cashewnoten in een vergietje en spoel af. Laat ze grondig uitlekken.
  3. Voeg dan alle ingrediënten in de blender samen, buiten de walnoten.
  4. Laat 2 minuten goed doormixen zodat alle stukjes noot zijn verdwenen en je een smeuïg geheel krijgt.
  5. Rol het geheel in een bolletje en versier het met grof gesneden walnoten.
  6. Zet even in de frigo en laat het smaken!!

 

Opmerkingen

  • Je kan deze makkelijke kaas ook gebruiken in warme gerechten. Het is echt HEER-LIJK. Het kan zo wat de ricotta vervangen in al je gerechten. Denk maar aan cannelloni met ricotta en spinazie. Hmmm.
  • Deze kaas is smeuïg. Als je hem harder/brokkeliger wilt, laat je hem best even rusten in de frigo en zet je het erna nog even in de oven. Hoe langer in de oven, hoe korreliger.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply