Dinner

Pizza met quinoacrust

quinoacrust


Ingrediënten – 1 pizzabodem

Pizzabodem

  • 160g ongekookte quinoa
  • 120 ml water
  • 1 tl groene kruiden
  • 1 tl himalaya zout
  • Zwarte peper

Topping

  • 150g passata
  • Halve rode paprika
  • Halve gele paprika
  • Verse basilicum
  • Ruccola
  • 1 el pijnboompitten
  • Halve rode ajuin
  • Half teentje look

How to 

  1. deegLaat de quinoa weken in een kom met water voor 6-7uur.
  2. Spoel de quinoa grondig af in een zeef, laat het uitlekken en gooi het in de blender samen met het water, peper, zout en groene kruiden.
  3. Laat het geheel zeker 3 minuten stevig doormixen tot je een smeuïg geheel krijgt.
  4. Neem een antikleefpan en doe er een beetje olijfolie in. Zet de pan op een laag vuurtje. Giet het deeg in de pan en verspreid het geheel zodat je een mooie ronde vorm krijgt.
  5. Probeer het deeg zodanig te verdelen zodat de bodem ongeveer 1 à 2 cm dik is.
  6. Laat het geheel 15 minuten op een laag vuurtje garen. Na 15 minuten draai je het geheel voorzichtig om en laat je het nog eens 15 minuten garen zodat het aan beide kanten mquinoa 2ooi bruin kan worden.
  7. Moest de bodem nog niet volledig gaar zijn, laat je het nog even langer in de pan liggen. Elke pan en elk vuur kan verschillen natuurlijk.
  8. Nu is de bodem klaar en kan je beginnen met de topping.
  9. Verwarm de oven voor op 200°.
  10. Neem nu de pizzabodem voorzichtig uit de pan en leg deze op een bakplaat samen met een vel bakpapier.
  11. Strijk de tomatensaus over de bodem. Pers het teentje look en kruid het geheel met peper, zout en provençaalse kruiden.
  12. Voeg dan de rauwe stukjes paprika’s, ringen rode ajuin en de pijnboompitjes toe.
  13. Zet het geheel voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.
  14. Wanneer deze klaar is neem je de pizza eruit en doe je er nog wat ruccola en verse basilicum over.
  15. Heerlijk! Smakelijk!!

 

Opmerkingen 

  • Met de hoeveelheden dat ik hierboven heb aangegeven kan je ook vier kleinere pizza’s maken zoals op de foto.
  • Probeer je paprika’s altijd de schillen. Paprika’s worden namelijk door erg veel mensen moeilijk verteerd. Wanneer je de schil verwijderd gaat dit al een stuk beter!
  • De topping die ik hier heb gebruikt is een basistopping. Je kan je hier natuurlijk volledig laten gaan en lekker variëren.
  • Deze quinoacrust is een super lekker glutenvrij alternatief. Je kan altijd bodems kopen in de winkel maar persoonlijk vind ik dat er nog al vaak en veel ‘vuiligheid’ in zit. Lang leve puur en vers eten!
  • Als je het jezelf wat makkelijker wilt maken kan je op één dag ook meerdere pizzabodems maken en deze invriezen! Zo hoef je niet altijd te denken aan de quinoa die zoveel uur moet weken en is ie lekker snel klaar op drukke of luie dagen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply