Drinks

Gouden powermelk

golden milk

Ingrediënten 

  • 200 ml plantaardige melk
  • 15g kurkuma
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 120 ml water
  • 1/2 tl kaneel
  • 2 tl rijstsiroop of 1 tl honing
  • 1 cm verse geplette gember / 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl kardemompoeder

tl = Theelepel

How to 

  1. Eerst maken we de kurkumapasta. Mix de peper, kurkuma en het water in een pan en roer dit goed door. Zet op middelhoog vuur en blijf mixen totdat er een dikke pasta ontstaat. Dit duurt niet lang, dus blijf er bij.
  2. Bewaar de pasta in en glazen pot.
  3. De pasta kan je bewaren in een potje tot 3 weken lang! Olé!
  4. Wanneer de pasta klaar is begin je de melk op te warmen in een pannetje. Voeg nu de resterende ingrediënten toe buiten de honing + 1/2 tl van de kurkumapasta.
  5. Zorg dat je de melk van het vuur haalt net voor het begint te koken.
  6. Voeg nu de rijstsiroop of honing toe.
  7. Serveer warm.
  8. Smakelijk!

 

Opmerkingen

  • Kurkuma is voor mij een ongelofelijke powerfood. Het heeft niets dan voordelen. Toch wordt het moeilijk opgenomen door je lichaam. Dit kan veranderd worden door er telkens zwarte -of cayennepeper aan toe te voegen. Dit vergemakkelijkt de opname. Niet vergeten dus!
  • Dit receptje is voor ZOVEEL goed. Namelijk: anti-Maagzuur, anti-oxidant, verhoogt je immuniteit, steunt de lever bij het ontgiften, regelt je gewicht, is goed voor de huid, is ontstekingsremmend, werkt tegen depressie en ga zo maar door!
  • De pasta kan je tot 3 weken bewaren. Het is dus heel makkelijk om je lichaam elke dag een kurkuma-shot te geven! Go for it! Je lichaam zal je alleen maar dankbaar zijn!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply