Zoet

Crunchy vegan American cookies

american cookie

Ingrediënten 

  • 200g (glutenvrije) bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • 75g pure chocolade
  • 100g kokosbloesemsuiker
  • 65g harde kokosolie
  • 60 ml plantaardige melk

How to 

  1. Verwarm de oven op 180°.
  2. Meng de gesmolten kokosolie met de kokosbloesemsuiker en voeg erna de melk toe.
  3. Meng in een aparte kom het bakpoeder, baksoda en de bloem.
  4. Voeg nu de vochtige ingrediënten samen met de droge ingrediënten en meng tot een kruimelig geheel.
  5. Voeg nu de stukjes chocolade toe. Dit kunnen chocolade chips zijn of een reep chocolade in stukjes gesneden kan even goed.
  6. Rol het deeg in kleine balletjes en duw ze plat op het bakpapier op de bakplaat.
  7. Zet de koekjes voor 20 minuten op 180° in de oven.
  8. Laat ze vervolgens nog een klein uurtje afkoelen zo kan de kokosolie hard worden.
  9. Smakelijk!

Opmerkingen

  • Als je geen kokosbloesemsuiker hebt kan je dit altijd vervangen door bruine suiker. Maar zelf ben ik niet voor geraffineerde suiker. Kokosbloesemsuiker is misschien iets duurder, maar het is zijn geld wel waard! Je vindt kokosbloesemsuiker in elke natuurwinkel maar ook in de Albert Heijn bijvoorbeeld.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply