Zoet

Dadels met notenvulling & pure chocolade

gevulde dadels 1

Ingredïenten

  • Gevulde dadels 240g walnoten
  • 40g hazelnoten
  • 1tl kokosolie
  • 10-15 medjoul dadels
  • 75-100g pure chocolade
  • Toppings naar keuze (Granaatappel, noten, kokosrasp, amandelschilfers..)

 

How to 

  1. Neem je dadels en snij deze doormidden zodat je de pit kan verwijderen.
  2. Maak nu je vulling. Neem je wal -en hazelnoten en stop het in de blender met 1 koffielepel kokosolie.
  3. Laat blenden tot je een plakkerig maar toch korrelig geheel hebt.
  4. Begin nu de dadels te vullen. Gebruik een klein lepeltje om de vulling er in te doen en druk deze goed aan zodat het deeg niet meer echt korrelig is maar een vochtige massa. Gevulde dadels 3
  5. Smelt je pure chocolade in een pannetje. Zet op een zacht vuurtje zodat de chocolade niet verbrand.
  6. Let er op dat je chocolade heel vloeibaar is. Anders gaat je vulling uit de dadel vallen wanneer je deze er in gaat rollen
  7. Nu gaan we de dadels in de chocolade ‘rollen’. Duw nog één keer de vulling naar beneden. Vervolgens doe je met een klein lepeltje een eerste laag op de vulling. Van zodra de vulling is ‘beschermd’ met chocolade kan je de dadel erin rollen. (ik doe het gewoon met mijn handen)
  8. Leg de dadels voorzichtig met de vulkant naar beneden op een platte schaal of  plat bord.
  9. Wanneer alle dadels in de chocolade zijn geweest kan je ze beginnen versieren.
  10. Laat nu de schaal +- 1uur afkoelen op een koude plek.
  11. Wanneer de chocolade hard is geworden, snij je ze met een scherp mes van het bord.
  12. Zie zo! Smakelijk!

Opmerkingen

  • Probeer zo puur mogelijke chocolade te kopen met minstens 72% cacao en zo weinig mogelijk suiker. Ik prefereer meestal pure fairtrade chocolade. Daar zitten volgens mijn ervaring vaak minder toevoegingen bij.
  • Je kan de dadels ook eventueel invriezen en een andere dag serveren. Ze blijven wel een tijdje goed.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply