Dinner

Groene noedelsoep

noedelsoep

Ingrediënten (2 personen)

  • 3 stengels selder
  • 3 wortels
  • 5 bladeren boerenkool
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 rode ajuin
  • 1 teentje look
  • +- 60g rijstvermicelli
  • +-80g rijstnoedels (witte of bruine)

How to

  1. Stoof je ajuintje aan met wat olijfolie tot deze gaar is.
  2. Voeg op het einde de look toe en laat nog even garen samen met de ajuin.
  3. Voeg nu de 1 liter bouillon toe. (1 liter water + 1 eetlepel bouillon kan ook. Ik prefereer de groentebouillon van Herbamare)
  4. Snij nu je selder in kleine stukjes. De wortels mogen in grote schijven en de boerenkool was je eerst goed en snij je dan in slierten.
  5. Voeg nu alle groentjes toe aan de groentebouillon en laat ze koken samen met de ajuin en look tot ze net beetgaar zijn.
  6. Na ongeveer 10minuutjes kan je de noedels toevoegen. Gaartijd hiervan is afhankelijk van welke noedels je koopt natuurlijk.
  7. Wanneer de noedels gaar zijn is het gerechtje klaar. Een makkelijke detoxmaaltijd als je het mij vraagt!
  8. Smakelijk!

Opmerking

  • Je kan hier ook altijd kippenblokjes aan toevoegen en deze samen laten garen met de groenten voor moest je het niet vegetarisch willen houden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply