Dinner

Gebakken zoete aardappel gevuld met quinoa, broccoli & walnoten

zoete aardappel

Ingrediënten (3 personen)

  • 3 zoete aardappels
  • 1x broccoli
  • Handje peterselie
  • Handje walnoten
  • Handje Pijnboompitten
  • 1 rode ajuin
  • 8 el quinoa
  • Scheutje olijfolie
  • Keltisch zeezout
  • Smeltkaas (ik gebruik graag vegan smeltkaas)

How to

  1. Kuis de schil van de aardappel erg goed. Leg ze vervolgens op een bakplaat met bakpapier. Maak een diepe snede over de hele lengte van de aardappel. Besmeur ze helemaal met olijfolie en wat keltisch zeezout.
  2. Steek de 3 zoete aardappels vervolgens in een voorverwarmde oven van 200° voor 40 minuten.
  3. Wanneer de aardappels aan het garen zijn kan je de vulling beginnen maken. Leg de broccoli in een stoommandje. Wanneer ze gaar zijn haal je ze er samen met het stoommandje uit.
  4. Vervolgens kook je de quinoa voor 10 minuten in kokend water.
  5. Wanneer je broccoli en quinoa klaar zijn neem je een grote pan. Hierin stoof je een ajuintje met geperste look. Wanneer het ajuintje goed gaar is gooi je de quinoa, broccoli, pijnboompitten en walnoten erbij. Kruid af met peterselie, zout en peper.
  6. Nu mag je de broccoli met een houten lepel goed pletten in kleine stukjes zodat het een mooi geheel wordt met de quinoa.
  7. Na 40 minuten mogen de aardappels uit de oven. Haal de gehele bakplaat uit de oven. Snij voorzichtig de aardappel middendoor en gooi nu de vulling erin. Last but not least mag je er wat smeltkaas over doen.
  8. Zet de aardappels nu nog voor 5 minuutjes in de oven zodat de kaas goed kan smelten en de vulling lekker warm wordt.
  9. Zo, klaar! Je gaat waarschijnlijk te veel vulling hebben, maar dit kan je er gewoon lekker bij eten!
  10. Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply