Dinner

Kleurrijke noedelschotel met pistachenoten & koriander

Kleurrijke noedelsalade

Ingrediรซnten (+-1 persoon)

  • 1 courgette
  • 2 wortels
  • 75g bruine rijstnoedels
  • 2 el pistachenoten
  • 2 stengels lente-ui
  • Handje verse koriander
  • 4 el Arachideolie
  • 2 el agavesiroop
  • 1/2 citroen
  • Zout
  • Pikante saus (optioneel)

 

How to

  1. Zet je water op voor de rijstnoedels en begin je groenten te ‘snijden’.
  2. Draai mooie slierten van de wortels en courgette en snij de lente-uiย in kleine stukjes.
  3. Wanneer het water kookt, gooi je de noedels er in. Haal ze vijf minuten voor gaartijd uit het water.
  4. Wanneer de noedels aan het koken zijn kan je je andere groenten beginnen aan te stoven.
  5. Neem een wokpan en doe er de arachideolie in . Laat ze aan een vrij hoge temperatuur garen.
  6. Wanneer de noedels bijna klaar zijn haal je ze uit het water en voeg je het toe bij de groenten. Deze laat je nog een kleine 5-tal minuten stoven samen met de lente-ui. Kruid af met wat zout en eventueel pikante saus.
  7. Nu maak je de ‘saus’. Neem een klein kommetje en voeg de koriander, agavesiroop en het sap van 1/2 citroen toe. Meng goed door.
  8. Wanneer alles gaar is zet je het vuur af en roer je de ‘saus’ erdoor.
  9. Serveer met geroosterde pistachenoten.
  10. Smakelijk!

 

Opmerkingen

  • Voor leuke groentenspaghetti te maken vind ik persoonlijk de GEFU Spirelli Spiraalsnijder het aangenaamste. Het geeft goed resultaat, is makkelijk op te bergen en niet al te duur! Moest je dit niet hebben kan je de courgette en de wortels ook in julienne snijden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply