Zoet

Heerlijke pepernoten

pepernoten

Ingrediënten

  • 80g boekweitmeel – bloem
  • 80g amandelmeel
  • 80g kokosbloesemsuiker
  • 1 à 2 el speculaaskruiden
  • 4 el (gesmolten) kokosolie
  • 2 el rijststroop
  • 4 el plantaardige melk

How to 

  1. Meng alle droge ingrediënten bij elkaar: Amandelmeel, boekweitmeel, kokosbloesemsuiker en de speculaaskruiden.
  2. Meng in een tweede kommetje de natte ingrediënten: De gesmolten kokosolie, rijstsiroop en melk
  3. Voeg nu de twee mengsels samen en kneed het tot één geheel.
  4. Zet het bolletje deeg ongeveer 1uur in de frigo.
  5. Na 1uur neem je het deeg terug uit de frigo en maak je kleine balletjes. Deze balletjes duw je dat wat plat en leg ze op een stuk bakpapier.
  6. Zet de bakplaat vervolgens in een voorverwarmde oven van 180° voor ongeveer 25 minuten.
  7. Wanneer ze wat bruin worden, haal je ze eruit en laat je ze afkoelen op een rooster.
  8. Bewaar ze vervolgens in een glazen pot of blikken doos. Zo blijven ze krokant.
  9. Smakelijk!!

Opmerkingen

  • Rijststroop is een granenstroop. Deze stropen zijn niet geraffineerd, wat betekent dat tijdens het productieproces de natuurlijke bouwstenen bewaard bleven. Rijststroop heeft ook een heel neutrale smaak en daardoor leuk om te gebruiken in gebak bijvoorbeeld maar ook even goed bij koude gerechten zoals havermout. Rijststroop kan je vinden in alle natuurwinkels maar ook even goed in de delhaize.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply