Zoet

Amandelgebak met bosbessen

Amandel-bosbessengebak

Ingrediënten:

  • 75g cashewnoten
  • 30g arrowroot
  • 2 tl bakpoeder
  • 150g blauwe bessen
  • 4 el kokosolie
  • 3 el ahornsiroop of agavesiroop
  • 1 egg-replacer (of 1 ei)

 

How to

  1. Verwarm de oven op 180°.
  2. Maal de cashewnoten in de blender tot een meel.
  3. Voeg alle droge producten bij elkaar: cashewmeel, arrowroot, bakpoeder en de blauwe bessen.
  4. In een ander kom meng je de vloeibare kokosolie, ahornsiroop en de egg-replacer (1 el egg-replacer + 2 el water)
  5. Voeg alles samen en meng voorzichtig met een houten lepel tot het één geheel wordt.
  6. Verdeel het deeg over een kleine rechthoekige ovenschotel met bakpapier.
  7. Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven voor 30 minuten.
  8. Laat het nog zeker 30 minuten afkoelen zodat de kokosolie wat harder kan worden!
  9. Je kan dit makkelijk bewaren in de frigo voor enkele dagen.
  10. Smakelijk!

 

Opmerkingen

  • ‘Arrowroot wordt vooral gebruikt als bindmiddel. Arrowroot heeft zeer weinig invloed op de smaak van een gerecht, het is heel neutraal. Daarnaast geeft arrowroot een iets minder luchtig resultaat als tapiocameel (in bijvoorbeeld broodjes) maar de bindende eigenschappen zijn naar mijn ervaring juist iets sterker. Hierdoor vind ik arrowroot met name geschikt om in zoete gerechten te verwerken zoals een cake of taart, maar ook om een saus of vla te binden.’
    Arrowroot kan je vinden in de natuurwinkels maar ook even goed in Albert Heijn. Heel leuk om in veganistisch gebak te gebruiken en voor veel mensen beter verteerbaar.
  • Inspiratie: Fed & Fit

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply