Zoet

Brownie met rode biet & hazelnoten

1

Ingrediënten 

  • 150g geschilde biet
  • 50g hazelnoten
  • 100g glutenvrije bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 60g rauwe cacao
  • 150g rauwe honing
  • 3x egg-replacer – no egg van Organ bijvoorbeeld (of 3 eieren, 3 chia-eieren of appelmoes)

How to

  1. Verwarm de oven op 180°. Snij de bieten in stukjes, gooi ze in een ovenschotel en zet het in de oven.
  2. Laat de bieten 45 minuten gaar worden in de oven.
  3. Maak ondertussen de rest van je deeg.
  4. Doe de hazelnoten in een blender en maal tot poeder.
  5. Meng het poeder met de bloem, bakpoeder en cacao.
  6. Meng nu de vochtige producten in een andere kom. De eieren en de honing. Als je echte eieren gebruikt, mix deze dan nog even stevig met de mixer. Als je een vervangproduct gebruikt, moet dat natuurlijk niet.
  7. Doe de droge en de natte producten bij elkaar en meng goed.
  8. Ondertussen zijn de bieten gaar en kan je deze ook in de blender doen. Laat ongeveer 3 minuten in de blender zodat het een echte puree is. Meng de bietenpuree vervolgens door de rest van het deeg.
  9. Verwarm de oven op 200°. Vet een vierkante cakevorm in of gebruik bakpapier.
  10. Wanneer de oven warm genoeg is kan je de cakevorm er in plaatsen. Laat de brownie nu gedurende 20-30 minuten bakken. Prik regelmatig met een vork in de cake om te zien of de brownie al gaar is.
  11. Smakelijk!

 

Opmerkingen

  • Mijn inspiratie voor dit recept heb ik gehaald uit het kookboek ‘The Detox Kitchen’. Absolute aanrader voor puur en makkelijk eten!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply