Ingrediënten (4 personen)
- 2x rode paprika
- 1 butternut
- 2x pastinaak
- 3x wortelen
- 2x boterraap
- 3x zoete aardappel
- Provençaalse kruiden
- 1 rode ajuin
- 1 teentje look
- Geiten -of fetakaas (als afwerking)
- Geroosterde pompoenpitten (als afwerking)
How to
- Neem een grote ovenschaal en vul de bodem met olijfolie
- Plet het teentje look en meng het met de olijfolie
- Snij de ajuin in ringen en gooi deze ook in de ovenschaal
- Snij vervolgens de rode paprika’s, zoete aardappelen, de pastinaken, boterraapjes en de butternut in grote stukken
- De wortelen mogen wat kleiner worden gesneden omdat deze meer tijd nodig hebben om te garen
- Gooi vervolgens alle groenten samen met de aardappelen in de ovenschaal
- Meng deze samen met de ajuin onder de olijfolie en look. Als de groentjes nog niet echt blinken, kan je nog wat olijfolie toevoegen.
- Kruid vervolgens af met zout en provençaalse kruiden (hier mag je in overdrijven)
- Steek de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180° voor 45 min
- Probeer om het kwartier even in de schotel te draaien, zo bakt zeker niets aan
- Wanneer de groentjes gaar zijn, kan je dit afwerken met geiten -of fetakaas met geroosterde pompoenpitjes
- Mjam! Smakelijk!
No Comments