Dinner

Herfstige ovenschotel met pompoen, pastinaak en zoete aardappel

12092344_10206836254358877_557866121_n

Ingrediënten (4 personen)

  • 2x rode paprika
  • 1 butternut
  • 2x pastinaak
  • 3x wortelen
  • 2x boterraap
  • 3x zoete aardappel
  • Provençaalse kruiden
  • 1 rode ajuin
  • 1 teentje look
  • Geiten -of fetakaas (als afwerking)
  • Geroosterde pompoenpitten (als afwerking)

How to 

  1. Neem een grote ovenschaal en vul de bodem met olijfolie
  2. Plet het teentje look en meng het met de olijfolie
  3. Snij de ajuin in ringen en gooi deze ook in de ovenschaal
  4. Snij vervolgens de rode paprika’s, zoete aardappelen, de pastinaken, boterraapjes en de butternut in grote stukken
  5. De wortelen mogen wat kleiner worden gesneden omdat deze meer tijd nodig hebben om te garen
  6. Gooi vervolgens alle groenten samen met de aardappelen in de ovenschaal
  7. Meng deze samen met de ajuin onder de olijfolie en look. Als de groentjes nog niet echt blinken, kan je nog wat olijfolie toevoegen.
  8. Kruid vervolgens af met zout en provençaalse kruiden (hier mag je in overdrijven)
  9. Steek de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180° voor 45 min
  10. Probeer om het kwartier even in de schotel te draaien, zo bakt zeker niets aan
  11. Wanneer de groentjes gaar zijn, kan je dit afwerken met geiten -of fetakaas met geroosterde pompoenpitjes
  12. Mjam! Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply