Zoet

Raw cacaotaart met avocado

cacao

Ingrediënten 

  • 4x avocado
  • 6x soeplepels rauwe cacao
  • 200g noten (naar keuze)
  • 6 medjooldadels
  • Kokosolie
  • Stevia

How to 

  1. Gooi de noten en de dadels in de blender
  2. Zet de blender op de hoogste stand en laat het aanstaan tot het een plakkerig ‘deeg’ wordt
  3. Smelt drie eetlepels kokosolie en voeg bij het notendeeg
  4. Laat nog even blenden en gooi de notenbodem in een springvorm van +- 23cm
  5. Zet in de vriezer en laat de bodem hard worden
  6. Ondertussen maak je de tweede laag. Gooi de 4 avocado’s samen met de cacao en stevia in de blender. De hoeveelheid stevia laat ik over aan jullie, naar je eigen smaak
  7. Smelt drie eetlepels kokosolie en voeg deze bij het cacaomengsel
  8. Haal de springvorm uit de de vriezer en leg de tweede laag
  9. Laat minstens 5uur in de frigo staan voor serveren! Zo ben je zeker dat de kokosolie hard genoeg is geworden
  10. Smakelijk!

 

Opmerkingen

Let op dat je niet te veel kokosolie gebruikt! Dan gaat zowel je bodem als je cacaomengsel niet goed binden en je kokosolie een eigen leven beginnen leiden.

Voor mensen met gevoelige darmen:

  • Dit dessertje is gezond maar een histamine-BOM! Noten, cacao en avocado zijn voor de darmen geen cadeau. Natuurlijk gaat één stukje taart geen probleem zijn. Vries desnoods de taart in, zo kan je elke week een stukje uithalen! Jammmmm

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply