Dinner

Ovenschotel met kikkererwten & zoete aardappelpuree

1

Ingrediënten (2personen)

  • 1 blik kikkererwten (400g) – gedroogde kikkererwten zijn beter! Maar laat ze dan op tijd weken.
  • 130 g zongedroogde tomaten
  • 1 teentje look
  • 1 rode ajuin
  • Handje pijnboompitten
  • 2 zoete aardappelen
  • Verse spinazie
  • Handje walnoten

How to

  1. Snij de ajuin in stukjes en stoof ze even aan samen met de geperste look
  2. Voeg vervolgens de kikkererwten toe
  3. Neem 4 grote handen spinazie en gooi deze mee in de pan. Laat ze slinken
  4. Blend vervolgens de zongedroogde tomaten met de pijnboompitjes en voeg deze toe
  5. Als laatste kruid je het recept goed af met peper, zout en eventueel groene kruiden naar keuze
  6. Voor de zoete aardappelpuree kook je de aardappelen, stamp het tot een puree en kruid af met peper en zout.
  7. Neem nu een ovenschotel. De eerste laag zijn jou groentjes en de tweede de puree. Bovenop kan je nog een kaas naar keuze toevoegen (maar dit is zeker niet nodig. Ik gebruik vaak lactose-vrije kaas) + stukjes walnoten.
  8. Steek deze ovenschaal nu voor 20 minuten in de oven op 170°
  9. Smakelijk!

 

Opmerkingen: 

Op bovenstaande foto is er geen puree toegevoegd. Je kan dit dus ook zeker serveren met iets anders zoals rijst of quinoa

Voor mensen met gevoelige darmen:

  • Gebruik niet te veel spinazie en hou het bij één keer spinazie per week.
  • Gebruik zo weinig mogelijk specerijen. Enkel kruiden met zout is eigenlijk meer dan genoeg. Neem bij voorkeur zout van Herbamare.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply